Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обещалият "Киев за 3 дни" руски пропагандист: Чака ни война в Африка с "англосаксонците"

11 март 2024, 07:25 часа • 29623 прочитания

Чака ни голяма война в Африка. С това "съждение" един от най-известните руски пропагандисти Александър Сладков, кореспондент на руското издание "Известия", занимава читателите на своя официален канал в Телеграм. Сладков беше човекът, който обещаваше на зомбираните си последователи "Киев за 3 дни".

Англосаксонците и французите подготвят голяма армия там – цяла мрежа от наемници в частни военни компании, тръби Сладков, който предупреждава и, че американците имали много военно оборудване там.

Защо за Русия Африка е важна

Сладков го казва – идеята е да се прекъсне възможността Запада да се снабдява с уран. "Ако няма уран, ще идват при нас (Русия), за да го получат": Росатом обяви, че спира износа на уран за САЩ и бързо след това отрече

Всъщност, от няколко години насам Русия доста агресивно се меси в Африка и стои с подкрепа зад няколко африкански режима, които дойдоха на власт благодарение на преврати. Такива държави са Нигер, Мали, Буркина Фасо – заради случилото се там напрежението на африканския континент се вдигна забележимо.

ОЩЕ: Русия може да атакува НАТО от Африка - вече подготвя условията

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес