3 лесни начина да се отървете мухите в дома си

24428
3 лесни начина да се отървете мухите в дома си
Снимка: iStock

С настъпването на лятото и до края на топлия сезон по правило във всяка къща има по още един дразнител, освен комарите – мухите.

Тези насекоми са изключително досадни и нахални. Трудно можете да опазите дома си от тях. Понякога оставате с впечатлението, че могат да минават през стени и стъкла напълно безпроблемно. Те ще ви събуждат сутрин, ще ви досаждат вечер, ще кацат навсякъде и ще разнасят микроби из къщата.

Мухите са способни да влязат в една стая и да се крият в нея с дни по много причини, а понякога ви се струва, че е невъзможно да се отървете от тях. Но все още има какво да се направи. Има няколко прости начина да освободите къщата или апартамента си от досадните и изключително вредни насекоми.

Мухите обикновено се блазнят от миризмата на сладки плодове, зеленчуци или развалена храна. Първата ви стъпка трябва да бъде, ако е възможно, да поставите храната в хладилник или затворен съд. Експертите препоръчват използването на червено вино, за да се отървете от мухите. Достатъчно е просто да оставите чаша с малко количество от червения еликсир на дъното и можете да наблюдавате как насекомите ще се съберат в нея с течение на времето.

Друг „помощник“ в борбата с мухите е ябълковият оцет. Отворете бутилката с оцет и я оставете на мястото, където се забелязват най -много летящи насекоми. Мухите ще се заселят върху капачката, но няма да могат да се махнат от нея. Досадните насекоми много  обичат смес от мляко, захар и смлян пипер. Комбинирайте тези съставки и загрейте сместа на котлона. Кутията с тази смес ще привлече голям брой насекоми, след което можете да им попречите да излязат.

След като сте се отървали от мухите и възможните източници на появата им, трябва да поддържате къщата си чиста и да се уверите, че целият боклук е опакован плътно. Обърнете внимание на условията за съхранение на храната - те също не трябва да бъдат източник на привличане на насекоми. Поставете на прозорците и вратите мрежи, за да не могат да влизат мухите, когато си искат. Тези мрежи ще предпазват дома ви от нашествие на комари, които пък ще ви направят на решето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com