НА ЖИВОВойната в Украйна

Асен Василев заговори за много срещи между Радев и Борисов в последно време

6787

В момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. Има доста срещи между президента Румен Радев и Бойко Борисов последните няколко месеца. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Асен Василев пред Нова телевизия.

Има ясно стиковане и координиране на действията, както от гледна точка на възстановяване на кадри, така и на възстановяване на порочни практики”, каза Асен Василев, запитан за казусите ББР и "Джемкорп".

Според бившия вицепремиер и финансов министър, сега има "съпротива на една политическа класа, която 30 години е свикнала да граби българския народ и да лъже Европа". Той обаче е убеден, че вече на тази класа "не ѝ се получава". "

"Европейците спряха да ги галят по главата, както казва Борисов, в същото време в парламента имат сериозна опозиция",, каза Асен Василев.  

По въпроса с Шенген, съпредеседателят на ПП коментира, че е можело да влезем, ако се беше продължило по пътя, очертан от правителството на Кирил Петков. Само че всичко е спряло наполовина, смята Василев. Според него, Румен Радев е "основен фактор защо няма да ни приемат в Шенген".

"В момента на „Капитан Андреево” се възстановяват старите схеми. Всичко се прави за възстановяване на частната граница. Вместо напред вървим назад", заяви Асен Василев.

Той изрази съмнение да се сформира правителство с първия мандат. Относно вторият мандат, Василев коментира, че от ПП са били поставили условия, които не са били изпълнени. "Най-вероятно ще върнем мандата”, посочи той.

Дончев: Единият вариант е силна кандидатура за премиер, другият е по-компромисна фигура

Василев: Има риск за въвеждането на еврото без бюджет за 2023 г.

Има риск за въвеждането на еврото без бюджет за 2023 г. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев по време на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Атанас Пеканов: Партиите, които...
Асен Василев: Въпросът не е за...
Борисов: Партиите реално абдикираха...
Външно опроверга Ковачевски:...
Проф. Огнян Герджиков: Не изключвам...
Лорер: Заболя ме от думите на Радев,...
Журналист: Неправилно е да се...
Минеков предаде поста на Найден...
Служебният кабинет обяви колко...
Политолог: Изглежда се е изчерпал...
Карадайъ ще настоява Пеевски...
ДПС обяви, че иска да е от управляващите...

Последни новини