Как да разпознаем манипулаторите?

3811
Как да разпознаем манипулаторите?
Снимка: Thinkstock

Манипулация, фина или директна, се случва през цялото време. Това може да се случи, когато си купите кола, когато се карате с партньора си или когато взискателният ви шеф ви помоли да поемете друга задача на работа. Ето защо е толкова важно да можете да забележите признаците, че някой ви манипулира, тъй като това в крайна сметка може да ви спести драма и стрес.

Психологическата манипулация – която се случва, когато човек експлоатира жертва, за да служи на собствения си дневен ред – може да бъде признак на емоционално насилствена връзка. Това може да бъде много по-трудно да се забележи, отколкото физическо насилие. За да разберем манипулацията, трябва да проучим разликата между преговорите и манипулацията. При преговорите има даване и вземане, докато при манипулацията обикновено нуждите или дневният ред на един човек се приоритизират пред тези на другия човек. Може да е трудно да разпознаете признаците на манипулация, особено когато не сте сигурни за собствените си желания и нужди в дадена ситуация.

Топ 3 на най-умелите манипулатори в Зодиака

Да си жертва на манипулация не е добре, независимо дали е от приятел, член на семейството или интимния ви партньор. Така че, за да го предотвратите и да получите подкрепата, от която се нуждаете, внимавайте за тези признаци.

1. Те подкопават вашето самочувствие

Тази форма на манипулация е класическа, защото никой не е по-податлив от някой с нулево доверие. Ето защо манипулаторите ще направят всичко възможно, за да ви съборят и да ви накарат да се почувствате по-малки. Виждаме това с пренебрежението, практиката да се правят комплименти с обратна ръка, за да се увеличи нуждата на другия човек от одобрение. Когато някой иска да му докажете стойността си, бягайте. Ако някой не ви вижда като равен, който заслужава тяхното внимание и уважение, тогава той не заслужава вашето внимание и уважение. Ако някой се чувства така, сякаш трябва да ви накара да се чувствате по-незначителни, той ще се опита да ви контролира и манипулира. Ако този човек наистина държи на вас, неговият интерес ще бъде да ви вдигне, а не да ви събори.

25 признака, че някой ви манипулира

2. Те игнорират вашето мнение

За да постигне своето, манипулаторът може тайно и удобно да предположи, че сте съгласни с всичко, което казва. Всички можем да проектираме своите предположения върху хора и ситуации, това е човешко, но въпреки това, някой, който иска да ви манипулира, ще се опита да ви обърка и ще ви каже, че сте казали или направили нещо, за да потвърдите неговата гледна точка.

3. Те не ви дават време за вземане на решения

Бъдете внимателни с хора, които ви притискат за отговор, особено ако става дума за пари. Извън ситуациите, които са животозастрашаващи, трябва да сте в състояние да заспите с решение или дори да имате ден или два, за да направите своя собствена надлежна проверка и да помислите. Много често срещана тактика за продажби е да се поставят крайни срокове на решенията, за да ви накарат да действате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...