Какво следва, ако чуем диагнозата рак на гърдата?

5055

В месеца, посветен на рака на гърдата, вниманието на повечето от нас е насочено предимно върху нуждата от регулярни профилактични прегледи. Това е не е случайно, защото диагнозата рак на гърдата е беше обявена от СЗО за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата.  Според данните на Националния раков регистър в България всяка година над 30 000 българи се диагностицират с онкологично заболяване, а ракът на гърдата е най-често диагностицираното онкологично заболяване сред жените (26.3% от всички онкологични заболявания сред жените) и най-смъртоносното (17.9% от всички онкологични заболявания сред жените). Една от основните причини за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен стадий, когато шансовете за ефективно лечение са малки. Открит навреме, ракът на гърдата може да бъде победен при 92% от случаите.

В студиото на „Club здраве” този път Радина Василева не е поканила лекар, както обикновено прави. Вместо това в следващите минути тя разговаря с една дама, която е с диагнозата от 20 години и  все още върви по дългия път  на лечението. Самата тя е минала през множеството неизвестни – кога към кого да се обърне, какво е необходимо да си набави и откъде, през това днес да помага на стотици жени, които всяка година се обръщат към Фондация Една от 8, в която тя работи. Водени от желанието да помогнем на колкото се може повече дами, които са чули диагнозата и не знаят накъде да поемат и какво следва, следващите минути посвещаваме на тях и техните близки в разговора ни с Вера Николова, вижте го!

Детето тръгна на ясла или училище – какво да правим, ако се сблъска с агресия

Днешният епизод на предаването ни „Club здраве” посвещаваме на тези от вас, които са родители и чието дете този септември е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com