НА ЖИВОВойната в Украйна

Киев: В Украйна е минирана територия колкото четири Швейцарии

1485

Към днешна дата около 30% от територията на Украйна е минирана, което се равнява на територията на четири Швейцарии. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи на страната Мери Акопян на брифинг в Киев.

По думите й площ от 174 000 квадратни километра се смята за минирана в Украйна и е огромно предизвикателство пред властите тя да бъде разминирана.

Това ще отнеме най-малко 10 години, за да се почистят тези украински региони от взривоопасни предмети, но дори и това е твърде "амбициозен" срок, заяви тя.

Подразделенията на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна инспектират по около 70 хектара на ден. От 24 февруари досега от службата са обезвредили общо 30 000 взривоопасни предмета, включително 2155 авиационни бомби. Същевременно пък Националната полиция от своя страна е инспектирала 15 000 хектара, иззела е 150 000 взривни предмета и е обезвредила 24 000.

ОЩЕ: Пионтковски: Русия е наследник на ордата на Чингис хан и сега е финалният етап на борбата на варварите с цивилизацията

Киев: Жители на Германия получават фалшиви писма с предложение да се бият в Украйна срещу пари

Писма с призив да се присъединят към чуждестранен легион, набиращ наемници за Украйна, получават масово германски жители. Твърди се, че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Заради големите загуби на ЧВК...
Украйна поиска от съюзниците...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.01....
Израелски дипломат: Израел помага...
Украински войник спаси питон,...
Животът на руснаците в окопите...
Украйна обяви колко изтребителя...
Стана ясно кой е новият президент...
Мащабна испанска операция залови...
Посегателства срещу дипломатически...
На балотаж: Петър Павел ли ще е...
При Бахмут: Бавен руски напредък,...

Последни новини