Кои аминокиселини са най-добри?

670

Заедно с храната ние приемаме определени хранителни вещества, витамини, минерали, протеини, мазнини, въглехидрати... EAA (Essential amino acid) е група от най-важните аминокиселини, които тялото не е в състояние да произведе само и затова е толкова важно да се осигури тяхната доставка с храна или прием на спортни добавки. Заслужава да се отбележи, че тези аминокиселини се използват не само от спортисти, но и от хора на диета. В случая на последната група протеинът играе изключително важна роля, а EAA аминокиселините са градивните елементи на протеините.

Какви аминокиселини съдържа EAA?

EAA е източник на пълен набор от незаменимите аминокиселини. Тези аминокиселини могат да бъдат получени само чрез разграждане на хранителни протеини. ЕАА включват такива аминокиселини като: изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан, валин.

Какво Действие имат EAA

EAA е все по-популярна алтернатива на BCAA аминокиселини? По какво се различават тези два вида спортни добавки? BCAA са само три от незаменимите аминокиселини, докато EAA е пълна аминогама, т.е. 8-те най-важни аминокиселини, които участват в антикатаболните и анаболните процеси. Коя от тези добавки е по-добра? Трудно е да се каже, защото дори сред културистите няма консенсус относно отговора на този въпрос. От една страна, BCAA са само три съставки, но те са съставките с най-голямо антикатаболно значение (особено L-левцин). EAA, от своя страна, съдържа всички важни незамениме аминокиселини, но дозите на ключови аминокиселини (т.е. BCAA) са сравнително по-малки в този случай и може да се окажат недостатъчни.

И така, как да решим този проблем? Можете да закупите добро EAA, съдържащо и достатъчно BCAA в него, което е допълнителна доза аминокиселини с разклонена верига. Друг вариант е да комбинирате EAA с BCAA (например в съотношение 4:1:1). Можем да използваме и BCAA самостоятелно, но тогава, за да осигурим на тялото точната доза от всички есенциални аминокиселини, ще се нуждаем от правилна диета и по-големи дози протеинови добавки.

Горните аминокиселини не са единствените, предлагани от производителите. Хората, които търсят аминокиселини, трябва да имат това предвид. Добре е да се запознаете с мненията на специалисти или хора, които са имали възможността да пробват много хранителни добавки и предварително могат да преценят кои продукти дават най-добри резултати. Може да се доверите на класация на аминокиселини от fitnessdobavki.bg . Струва си да се разгледа, когато търсите най-добрите аминокиселини. Може да се окаже, че именно изготвеният списък ще ви помогне да вземете решение за покупка на конкретен продукт.

Колко струват аминокиселините? Цените могат да варират от най-ниските в зависимост от разфасовката и концентрацията. Повечето опаковки са с капацитет от около 300-500 грама. Цената на фитнес добавката обаче трябва да се компенсира от постигнатите цели и резултати. Струва си поне да опитате и да видите какво можете да постигнете с правилен прием на аминокиселини.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

2 начина да се отървете бързо от...
Ако сиренето е изсъхнало, не бързайте...
Какво се случва, ако консумирате...
Как винаги да пържете рибата ,така...
4 причини да не изхвърляте кората...
Над колко часа сън е вреден за вашето...
Защо баба смесваше сол и захар...
Две масла, които много помагат...
За 1 час и без ремонт домът ви ще...
Днес е Зимен Симеоновден! На този...
Може ли черният дроб да се възстанови...
Полезно или вредно е кръстосването...

Последни новини