НА ЖИВОВойната в Украйна

Кремъл: Британски самолети в Украйна ще доведат до "кървава жътва" с последици за целия свят

3418

Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети в Украйна, като предупреди за ескалация на конфликта.

"Русия ще намери отговор на всички недружелюбни стъпки, предприети от британската страна", се казва в изявление на посолството на Москва в Лондон, разпространено от руските информационни агенции, предава БГНЕС.

Руското посолство заяви, че Лондон ще понесе отговорността за "кървавата жътва" от следващия кръг на ескалация, както и за произтичащите от това военни и политически последици за европейския континент и целия свят".

Следете развитието на войната в Украйна тук

Днес украинският президент Володимир Зеленски посети Лондон, където призова съюзниците да изпратят бойни самолети в разкъсваната му от война страна. Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че "нищо не е изключено" по отношение на военната помощ за Украйна. Изтребителите за Украйна са "част от разговора", заяви Сунак на съвместна пресконференция със Зеленски.

След разговорите в Лондон и знаменателната реч на Зеленски пред парламента на Обединеното кралство двамата лидери инспектираха украински войници, които се обучават в Югозападна Англия да управляват британски танкове „Challenger 2“. Благодарейки на Сунак за помощта на Обединеното кралство, Зеленски апелира и за ракети с далечен обсег преди срещата на върха на ЕС. Той заяви, че ако Украйна не получи изтребители или повече ракети и боеприпаси, "ще настъпи застой".

Логистичната битка за Украйна: Как западните оръжия ще стигнат до бойното поле?

Киев иска танкове, бойни машини на пехотата, бойни самолети и боеприпаси, предимно от голям калибър. Те обаче трябва да бъдат доставени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Патрушев плаши: Русия има уникално...
Дори Унгария е сред 23-те държави,...
Жертви и десетки ранени след руски...
Рогозин: Украинската армия ни...
Германия няма да блокира забраната...
EК хвана в нарушение 25 държави,...
Кадиров се хвали с щанга на лежанка,...
Теч на данни на над 180 000 граждани...
Кремъл опроверга информацията,...
Песков: Реакцията на Запада няма...
Полша задържа мъж по обвинение...
Словенците не желаят да се откажат...

Последни новини