НА ЖИВОВойната в Украйна

Мартин Табаков: Може ли един ден Румен Радев да наложи вето на пълноправното членство на Украйна в НАТО?

2239

Отказът на Радев да се присъедини към своите колеги от Централна и Източна Европа дали не означава, че един ден Румен Радев ще наложи вето, когато стане дума дали Украйна трябва да бъде пълноценен член на НАТО. Дали ще се окажем единствената държава, която ще е "против"? Това попита в студиото на „Лице в лице“ по БТВ международният анализатор Мартин Табаков.

"Въпросът беше да се окаже морална политическа подкрепа на жертвата", добави той. Табаков обясни, че в момента няма как Украйна да се присъедини към Алианса, тъй като е във война. "Една от идеите на споменаването на ядреното оръжие от Владимир Путин е да провокира Европа, да окаже натиск върху Украйна да се възстановят мирните преговори", каза още той.

Припомняме, че според Румен Радев, решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави.

Припомняме, че президентите на Румъния, Литва, Полша, Северна Македония, Словакия, Черна гора, Чехия и Естония подписаха съвместно изявление, изразяващо подкрепа за присъединяването на Украйна към Северноатлантическия алианс.

Следете развитието на войната в Украйна тук

ДЕН с позиция срещу Радев за отказа му да подкрепи Украйна в НАТО: "Украинците защитават България"

Политическият проект „Достойнството на един народ” - ДЕН се обяви против отказа на президента Румен Радев да подпише деклар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Борисов: Основен приоритет са...
И Йотова разкритикува решението...
Борисов каза какво правителство...
Зарков предупреди Рюте да внимава...
Нинова нарече "незаслужено и...
Лорер: Хартиената бюлетина ни...
Росен Христов: Целта на правителството...
ГЕРБ все още се надяват да получат...
Джамбазки нарече спирането ни...
Демерджиев за блокирането ни...
Радев след блокирането ни за Шенген:...
Кирил Петков: България заслужава...

Последни новини