НА ЖИВОВойната в Украйна

МВР избра изпълнител на поръчка – последно условие по Плана за възстановяване

1417

Консорциум „Национална система за критични комуникации“ е избран за изпълнител на обществена поръчка, обявена от Министерството на вътрешните работи, за изграждане, развитие и оптимизация на цифровата ТЕТРА система и радиорелейна мрежа. Това е последното, 22-ро условие, което трябва да се изпълни, за да получи България първия транш от Плана за възстановяване.

Прогнозната стойност на поръчката беше 108 540 044 лв. без ДДС. Ценовата оферта на обединението между „Телком Инженеринг“ ООД и „Телелинк Инфра Сървисис“ ЕАД е за 108 405 677 лв.

Конкурентите му – „Ентерпрайз Комюникейшънс Груп“ ЕООД и „А1 България“ ЕАД, са отстранени още преди да се отворят ценовите оферти. Мотив за това е, че техническите им предложения не отговарят на изискванията на възложителя.

Решението на комисията за избор на изпълнител подлежи на обжалване. 

Припомняме, че това МВР за втори път обявява тази поръчка. Първата процедура бе стартирана в началото на месец юни при същата прогнозна стойност, но до крайния срок не постъпи нито една оферта.

На брифинг през август служебният вицепремиер Атанас Пеканов критикува предишния редовен кабинет, че не е успял да реализира поръчката поради неявяване на кандидати, и в последния ден я превъзложил, за да покаже дейност пред Европейската комисия.

На 17 август служебното правителство отмени решение на правителството на Кирил Петков, с което „Информационно обслужване“ АД бе определено за системен интегратор за извършване на дейности по интеграция на цифровата радиокомуникационна система ТЕТРА.
Тогава Пеканов обясни, че чрез обявената наново процедура се изпълняват изискванията на Европейската комисия, както са заложени в Плана за възстановяване.

„България ще придвижи първото искане за плащане по в края на този месец (август – б.р.), после ЕК има 2 месеца срок да разгледа искането. Целта е да получим парите от първия транш през тази есен, тъй като са нужни на бюджета, обясни още Пеканов.

От финансовото министерство действително в края на август са изпратили официално към Европейската комисия първото искане за плащане и то е на стойност 1 368 912 911 евро.  

Кабинетът реши как ще изпълни последното условие по Плана за възстановяване

Служебното правителство е провело разговори с Европейската комисия през изминалата седмица и е поело ангажимент да изпълни и последното...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Икономист: Трябва нов бюджет,...
Никола Стоянов: Сектор туризъм...
Кой има имен ден днес, 30 ноември...
Прокуратурата разследва имало...
Най-важното за деня, 29 ноември...
Пловдивски медици продадоха...
Прогноза за времето - 30 ноември...
Отиде си спортният журналист...
Пореден протест срещу връщането...
За защита на границата: МВР инвестира...
Клиентите на Kaufland могат да...
Времето утре - 30 ноември 2022...

Последни новини