Мъж от Девин намери портфейл с пари и го предаде в полицията

6419
Мъж от Девин намери портфейл с пари и го предаде в полицията
Снимка: Thinkstock

Мъж от Девин намери портфейл със сума, колкото месечната му заплата, и го предаде в районното управление. Собственикът на портфейла си го потърсил на следващия ден, предава БНТ.

В края на юли семейство Христови от Дулово са на почивка в Девин. На третия ден ваканцията им е помрачена, защото Светлана губи портфейла си на паркинг около басейн в града. "Парите не бяха малко, вечерта не беше приятна. Не можахме и да спим. Никой на никой не говореше", разказа Светлана Христова. Семейството се върнало около басейна с надеждата, че някой е намерил портфейла, помолили служителите да проверят и записите от камерите, но нямало как да ги видят.

Американец видя отново портфейла си, загубен преди 53 години в Антарктида

Метеоролог от американския флот беше приятно изненадан да получи отново портфейла си, който загубил преди 53 години в Антарктида, съобщ...

"Вследствие на това, че токът е изгаснал записи повече не е имало на камерите. И съпругът ми каза тогава "Това ти е за урок и колкото по-бързо забравиш какво се е случило, толкова по-добре", допълни Светлана Христова.

Георги Воденичаров работи в полицейското управление на Девин. С племенника му се разхождали и забелязали изгубения портфейл. "Забелязахме, че има сравнително голяма сума пари, както във валута, така и в български лева. И по най-бързия начин ги предоставихме в районното управление", уточни Георги Воденичаров. В портфейла нямало лични документи и Светлана загубила надежда, че ще го открие. Въпреки това на следващия ден го потърсила в полицейското управление. След като се уверил, че тя е собственикът, дежурният полицай разказал на Светлана, че портфейлът е намерен от служител на районното.

"Знаете ли, че парите, които са вътре, са колкото месечната му заплата. Такова чувство на благодарност ме обзе и си помислих, че доброто няма да умре. За миг не се е поколебал, намирайки го и го е предал", уточни Светлана Христова.

"Аз съм възпитан по този начин. Просто добри намерения и човечност. Нищо друго", добави Георги Воденичаров. Семейство Христови оставили пари на Георги да се почерпи. Решили да му благодарят и с писмо до вътрешния министър, шефа на полицията в Девин и кмета на града. "Радвам се, че има още толкова будни граждани, които вярват в системите на МВР и се надявам, че бях полезен", каза още Георги Воденичаров.

Учителка намери на улицата 600 лв. и ги предаде в полицията

За по-малко от три седмици ръководството на РУ - Попово за трети пореден път прие свои съграждани, намерили изгубени на обществено мяст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...