НА ЖИВОВойната в Украйна

Над 3 000 фирми и граждани подадоха коригиращи данъчни декларации дни преди крайния срок

1471

Повече от 1.1 млн. физически и юридически лица са подали годишните си данъчни декларации в НАП, като над 3000 от формулярите са за корекции в декларираните данни, съобщават от приходната агенция.

Фирмите и гражданите имат по-малко от три дни, в които ще могат да подадат коригиращи декларации. До 30 септември те имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода след 30 април до 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, срокът започва след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез Портала за електронни услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция или на телефоните на НАП: +359 2 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Как се подава данъчна декларация?

Физическите лица в България декларират доходите си за съответната година чрез подаването на данъчна декларация пред Националната агенци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Финанси

БНБ пуска възпоменателна монета,...
Ще проверяват големите експозиции...
36 млрд. лева достигна дългът...
Очакват дефицит по бюджета от...
Печалбата на банките нарасна...
Директорът на ББР: Заради лоши...
Брутният външен дълг нарасна...
Увеличава се делът на необслужваните...
НАП: Няма срок за подаване на заявления...
БНБ определи осем банки за други...
Лихвите по депозитите започнаха...
Регулаторите по света насочват...

Последни новини