Повече от 120 събития на 72 места в нощта на Пловдив

5623
Повече от 120 събития на 72 места в нощта на Пловдив

Фестивалът "Нощ/Пловдив", който се провежда за 11-та година в Пловдив, започва днес с повече от 120 събития на 72 локации в 5 тематични направления. Освен с брошурите, можете да се ориентирате къде какво има и с мобилно приложение, което упътва публиката и е с опция за споделяне в социалните мрежи и може да се изтегли безплатно. В него са включени всички събития и хората могат да маркират тези, които искат да посетят.

„Приложението сигнализира, когато се намирате на 150 метра от избраните от вас места и 30 минути преди часът на откриване“, обясни фестивалният директор Виктор Янков. По думите му интересът към фестивала се засилва и градът вече привлича много международни артисти

С концерт срещу дрогата тръгва фестивалът Street Masters в Пловдив

С концерт по случай Световния ден за борба с наркотиците днес в Пловдив започва най-големият уличен фестивал в България и Източна Европ...

Мащабното събитие, познато доскоро като Нощ на музеите и галериите, привлича десетки хиляди хора и дава платформа за изява на стотици артисти. Организаторите от фондация „Отворени изкуства" обещават тазгодишното издание да бъде различно и провокиращо.

Вечерта на 11 септември можете да посетите безплатно десетки "Музеи и галерии". В Малката базилика можете да видите изложба на мозайки отпреди 1 600 години. От Археологическия музей са предвидили лекция за ново откритие в Сахара, а основната тема в Исторически музей ще бъде изложбата „Пловдив и Япония".

В петък и събота имате възможност да изберете още много събития, включени в "Кураторска програма", която включва 4 проекта на участници от Лос Анджелис, Париж, София и Пловдив. "Малката нощ" и "Град и публични пространства" са на 11 и 12 септември. Пловдивската опера се включва с представления в отворено градско пространство. В детската програма ще има възможност за сглобяване на макети на самолети, литературни четения, прожекции на детски филми, джаз за деца.

За 12 септември са предвидени изложби, демонстрации, открити уроци, концерти и и филми на повече от 20 локации в програмата "Култура и клуб".

Отбелязват празника на София с фестивал - курбан на скара, безплатна бира и музика

Безплатна бира, курбан на соларна скара, музика на живо и най-доброто печено от Балканите ще оживят квартал „Надежда“ от 17...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com