НА ЖИВОВойната в Украйна

Шефът на ГРУ на Украйна: Русия се е закарала в задънена улица, готвят отстраняване на Путин

7834

"Русия се вкара в задънена улица, но все още може да излезе от войната и да не се разпадне. За целта ще е необходимо по-специално да се елиминира руският диктатор Владимир Путин". Това каза в интервю за Наталия Мосейчук началникът на Главното разузнавателно управление на МО на Украйна Кирило Буданов, цитиран от "Униан".

"Русия не може да спре точно сега, защото това само ще ускори нейното разделяне и унищожение. Русия се е закарала в задънена улица, наистина е възможно да се излезе от нея, но това автоматично означава трансфер на власт“, казва още Буданов. Според него вече текат определени подготвителни процеси за отстраняването на Путин от власт. "Има съперничество, няма един кандидат за наследник, има няколко. Някои от тях са изтекли в медиите, други не", каза шефът на разузнаването.

Буданов смята, че предаването на властта може да има положителни последици за Украйна при определени условия. "Това ще даде плюс на Украйна само в един случай - ако приемат тази парадигма на възприемане на света, те искат да се променят. Това е първото условие. Второто е, че ние ясно ще направим изводи какво се е случило през всичките тези години и ние ще изградим живота си правилно. Във всичко останало това няма да промени нищо", каза той.

Путин уволни командващия Западния военен окръг Журавльов заради провали на фронта

Още един командващ руските сили в Украйна се е разделил с поста си, съобщават разследващите анализатори от официалния Telegram кан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Австрия отпуска 3,8 млн. евро...
Първата Коледа без Елизабет Втора...
Загинали и изчезнали след свлачище...
Принц Албер II възпитава децата...
В Крим наистина са загинали ирански...
Четирима души в неизвестност...
Енергийната криза в Европа няма...
RLI: Путин ще ликвидира Лукашенко,...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.11....
Вашата болка е моя болка - папа...
Украинският щаб предупреждава...
ЕС с нов план за мигрантите след...

Последни новини