НА ЖИВОВойната в Украйна

Удължиха епидемичната обстановка в Пловдив

1141

Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният процес е преустановен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на училище, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

Припомняме, че във връзка с повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип временни противоепидемични мерки са въведени в следните области:

ОЩЕ: В коя област има най-много заболели от грип?

Временните противоепидемични мерки по отношение на здравната система включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

МЗ напомня, че препоръчително е спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.

Шест хасковски общини обявиха грипна ваканция

По два дни грипна ваканция за учениците на 30 и 31 януари обявиха шест от общо 11 общини в област Хасково, съобщи marica.bg, позовавайк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здравеопазване

Над 1,3 милиона са вече регистрираните...
Удължават договора между НЗОК...
Коронавирусът в България: Без...
Голям брой заболели от скарлатина...
Служебен министър хвали Радев...
Симидчиев: Проблемите в здравеопазването...
Коронавирусът в България: Ръст...
Фармацевтите и Здравната каса...
Доц. Момчил Мавров става председател...
Български пациентски форум:...
Новите случаи на коронавирус...
Шофьори на линейки настояват...

Последни новини