Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

24 април 2024, 08:36 часа • 3813 прочитания

Знаково действие. Публично обаче - така служебният здравен министър Галя Кондева коментира решението си да не освобождава директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради случая "Даная" - починалото младо момиче с характерно заболяване: От "Пирогов" заплашват близките на Даная "да усетят болката": Таен запис разбуни духовете (ВИДЕО)

Най-важно е да има стабилност и спокойствие в системата - на 23 април изтече договора на сегашния директор, вече е обявен конкурс за нов, продължи министърът и не скри, че това за нея е било най-доброто решение. Да, знам, че имаше символно значение решението му. Днес ще се срещна с г-жа Ани Стоянова (майката на Даная) и фондация "Даная", обобщи Кондева.

Служебният здравен министър изтъкна пред БНТ, че прокуратурата е отказала да води производство срещу директора и затова с Ани Стоянова ще се говори какво точно иска. Кондева каза и, че едва ли само директора носи отговорност: Шефът на "Пирогов" бави делото по отстраняване - нямал 15 лева за съдебни такси

Същевременно Кондева изрази увереност, че няма да излезе от политиката "чиста", че ще бъде критикувана и то много. За нея обаче било най-важно системата "да заработи логично".

Още: "Супер нещастници": Направиха рап парче за смъртта на Даная

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес