Улици в Пловдив се превръщат в зони за спорт и забавление днес

2619
Улици в Пловдив се превръщат в зони за спорт и забавление днес
Снимка: БГ Бъди активен

Училища от Пловдив се раздвижват в инициативата "Ден на отворените улици". Учебни заведения от цяла България ще се включат в Европейския ден на спорта в училище. Събитието ще предложи различни спортни занимания на открито – от пускане на хвърчила и фризбита, до силови тренировки, танци, игри върху асфалт, като дама и туистър, както и редица забавни настолни игри.

В "Ден на отворените улици" ще се проведат и различни арт занимания и работилници, образователни игри и беседи, посветени на устойчивия начин на живот, велосипедни демонстрации, ескейп-предизвикателство. Любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да подготвят семена за разсад. Най-любознателните посетители могат да участват в образователни игри, беседи и занимания, посветени на устойчивия начин на живот и “разумното” придвижване.

Десетки коли блокирани в транспортен хаос на Витоша

Десетки коли са блокирани в транспортен хаос на Витоша, предаде bTV. Автомобилите се намират на пътя за хижа „Алеко”, къде...

Ще бъдат проведени демонстрации на различни модели велосипеди, а на място ще има и временна вело-библиотека. Няма да липсват и зони за отдих, масажи и “тихи” игри. Целта на събитието е за един ден автомобилите да отстъпят място на хората и да се преоткрие радостта от свободното придвижване в сърцето на града. Учениците, които искат да се включат, ще мигат да се регистрират на място. "Ден на отворените улици" се провежда по време на "Европейската седмица на мобилността" - 16-22 септември.

А Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Инициативата в Пловдив ще се проведе в южната зона на булевард „Марица юг“ - от кръговото кръстовище на Водната палата до моста на Адата - в часовете от 10:00 ч. до 16:00 ч. днес (22.09.19 г.), когато България отбелязва годишнина от своята независимост.

Събитието е пилотна инициатива, организирана от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) в партньорство с Европейската комисия и програма Еразъм+. То е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE. Организатор на Деня на отворените улици в България е сдружение "БГ Бъди активен", като партньори са община Пловдив, Министерство на околната среда и водите, Общинска фондация „Пловдив“ 2019.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com