НА ЖИВОВойната в Украйна

Здравко Димитров за поисканата му оставка: Идва ми като гръм от ясно небе

5664

Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя. Това заявява в своя позиция кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката по време на партийна сбирка.

ОЩЕ: Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив (ВИДЕО) 

„Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки”, коментира още той.

„Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП "Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, подчертава Димитров.

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”, завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

ОЩЕ: Борисов: ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет в Пловдив

Кметът на Пловдив: Може да изтеглим предложението за стадиона на Ботев

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че предложението за намиране на дофинансиране на стадион „Христо Ботев“ в града м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Росен Христов: Както и очаквахме,...
Росен Христов: България не се...
Николай Милков: Свидетели сме...
СДС: Нужно е евроатлантическо...
Има как от училището и университета...
Асен Василев: Кой няма да посмее...
ПП "Глас Народен": Ние сме българофили,...
Политолог: Не е редно президент...
Калоян Методиев: За 8 месеца еднолично...
Асен Василев: Радев готви голяма...
Божанов: Видеонаблюдението...
Атака от над 20 000 фалшиви заявки...

Последни новини