X
 
 

Художниците имат проблем с мълниите

908 2
photo of Художниците имат проблем с мълниите
Анализът на около сто известни картини с мълнии показа, че повечето от изображенията са пресъздадени неправилно. Това установиха учени от университета в Будапеща, съобщи Live Science.

След съпоставяне на изображенията с фотографиите учените изясниха, че художниците са склонни да рисуват мълниите с по-малък брой разклонения. Изследователите заявяват, че най-вероятната причина е влиянието на античната традиция, според която мълнията се изобразява под формата на зигзаг, предаде БГНЕС.

28,6% по-малко пълнометражни филма са създадени през 2017 г.

През 2017 г.са произведени общо 106 пълнометражни, късометражни и среднометражни филма, от тях 55 за киномрежата, 51 за телевизията, в ...

"Художниците трябва да изучават много фотографии на реални мълнии и да запомнят най-важните морфологични характеристики: типичния брой разклонения и дървовидната структура", казва Габор Хорват от университета "Лоранд" (Eötvös Loránd University), цитиран от РИА-Новости.

Тук не става въпрос за субективността на художниците, които могат да бъдат спокойни за правото си да изобразяват предмети, хора и явления така, както ги виждат. В този случай се търси тенденцията, а погледът към изобразителния процес в случая е по-скоро статистически. За точното изобразяване на мълниите може да се използват други способи.

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • ИМПЕРИАЛИСТ 2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 4 месеца Профил на трол?
    Показаната снимка е нощна с удължена експозиция, затова мълнията се вижда разклонена...
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Дивергент 1 Дивергент преди 4 месеца Профил на трол?
    Много са умни учините. Браво на тях. Сега остава да констатират, че художниците рисуват по-малко лист на дърветата, или че рисуваните дървета са с по-малко клони. Също така на всички портрети броя на космите на главата не отговарят на действителността. Няма ли друг начин, учините да оправдаят изразходените средства?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 октомври

Овен През този ден не търсете вината в другите. Ваш пропуск е довел до редица събития. Това е добър опит. Не съжалявайте, а се поучете...