Антиядрен протест в Токио

3494
Антиядрен протест в Токио
Те поискаха затваряне на всички атомни електроцентрали

Демонстранти противници на ядрената енергетика се събраха днес пред токийската централа на електрическата компания ТЕПКО, оператор на авариралата вследствие на силното земетресение и цунами на 11 март м.г. АЕЦ Фукушима.

Те поискаха затваряне на всички атомни електроцентрали.

Все повече самоубийства в Япония след миналогодишното земетресение

Броят на самоубийствата в Япония драстично се е увеличил след миналогодишното земетресение и последвалото цунами, което предизвика авар...

"Спрете ядрените реактори!" - скандираха протестиращите. "Настояваме ТЕПКО да не стоварва върху нас загубите си", заяви един от организаторите на протеста. "Няма да търпим компанията да се опитва да обезщети по най-скъпернически начин жертвите на катастрофата", добави той.

Точно преди година земен трус с магнитуд над 9 и последвалото цунами по североизточното крайбрежие на Япония предизвикаха прекъсване на електрическото захранване на АЕЦ Фукушима и спиране на охладителните системи. Стапянето на горивото в три реактора предизвика мощни водородни експлозии и изхвърлянето на радиация в района около централата. Наложи се спешната евакуация на повече от 100 000 души.

Компанията ТЕПКО, подпомогната финансово от японската държава, трябва да обезщети повече от милион и половина души, чийто живот бе преобърнат от ядрения инцидент.

Японският премиер призна: Не се справихме с ядрената криза

Японският премиер Йошихико Нода призна днес, че правителството се е провалило в реакцията си на ядрената криза след земетресението и въ...

За демонтирането на ядрената електроцентрала Фукушима, разположена на 220 км северно от Токио, ще са необходими повече от 40 г. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com