Индия ще поиска от САЩ помощ при шпионирането на гражданите си

32680
Индия ще поиска от САЩ помощ при шпионирането на гражданите си
Снимка: Getty Images / Guliver

Министерството на вътрешните работи на Индия планира да поиска от САЩ помощ при декриптирането на комуникациите в Skype, BlackBerry, WeChat и други услуги, съобщава Quarz. Разговорите за такова съдействие са част от дневния ред на Американо-индийската полицейска конференция, която започна на 4 декемрви в Делхи, сочи материал на Economic Times.

Правителствата на много държави реагираха гневно на разкритията на бившия служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноуден за шпионските практики на САЩ.

Не само САЩ подслушвали телефона на Меркел

Американските специални служби не са били единствените, които са подслушвали мобилния телефон на германския канцлер Ангела Меркел. Теле...

В същото време няколко държави засилиха собственото си разузнаване в интернет. Индия започна да използва система, която позволява на агенциите по сигурността и данъчните институции директно да прихващат телефонни разговори и имейли, без съдебно разпореждане, според информация на Reuters от миналото лято.

Криптираните съобщения на BlackBerry тревожат индийските служби за сигурност от години. Властите обявиха миналата година, че е възможно да са намерили начин да четат съобщенията на BlackBerry – твърдение, на което мнозина не повярваха. Агенцията за национална сигурност на САЩ е успяла да разбие криптирането на BlackBerry още през 2009, сочат документите, показани от Едуард Сноудън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com