Иран има нова ракетна технология

22657
Иран има нова ракетна технология
Снимка: Getty Images / Guliver

Иран разполага с нова технология за балистични ракети, която би му позволила да "достави ядрен товар на голямо разстояние". Това заяви бригаден генерал Хосеин Салами, заместник-командващ елитния корпус на Републиканската гвардия, съобщи Адам Кредо от "Уошингтън фрий бийкън", предаде БГНЕС.

Иран е една от трите страни в света, които разполагат с подобна технология, цитира думите на генерала официалната агенция ФАРС.

"Много страни може и да имат достъп до технологии за крилати ракети, но когато става дума за балистични ракети съм убеден, че с такива разполагат само САЩ и бившия Съветски съюз, но сега и ние я имаме", подчертал генералът.

По думите на Салами макар Техеран до скоро да не е разполагал с възможности за безпилотни самолети, в момента има такива апарати, които са в състояние да прелитат по 2000 км. и да кацат, където трябва.

Друг от командирите на революционните гвардейци – ген. Рамезан Шариф, подчерта във вторник, че САЩ разбират само от "езика на силата": "САЩ винаги са имали двоен стандарт по отношение на соициалните въпроси на другите страни и разбират само от езика на силата". И допълва, че с всеки изминат ден основите на американската мощ особено в Близкия изток са все по-разклатени.

Заместник-министърът на отбраната на Иран ген. Абуталеб Шафакат пък допълни, че страната му вече не се нуждае от вноса на модерни оръжия, тъй като местни учени им ги осигурявали.

МВнР: България приветства споразумението за иранската ядрена програма

България приветства постигането на преговорите в Женева на споразумение между Е3+3 (Великобритания, Германия, Франция, Китай, Русия и...

Освен че били разположили сериозна противовъздушна отбрана, иранците твърдят, че имат на въоръжение безпилотен самолет, който може да прекара във въздуха до 30 ч.

Бившият съветник в Пентагона Майкъл Рубин коментира с черно чувство за хумор: "Вероятно държавният секретар Джон Кери си мисли, че Иран иска да притежава балистични ракети с мирни цели".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com