"Ислямска държава" заменя жена за кутия цигари

7808
"Ислямска държава" заменя жена за кутия цигари

Джихадистите от групировката "Ислямска държава" продават отвлечени момичета и млади жени понякога само срещу кутия цигари на пазарите за "бели робини". Това заяви специалната пратеничка на ООН за борбата срещу сексуалното насилие Заинаб Бангура, предаде БТВ.

Тя е посетила бежанци в Турция, Ливан и Йордания, където е разговаряла с момичета и жени, успели да се избягат от районите, държани от ислямистката групировка. Някои от тях са били и жертви на нечовешката им практика.

"Ислямска държава" остави без прясна вода част от Ирак

Джихадистката групировка "Ислямска държава" блокира подаването на вода от язовир на река Ефрат край иракския град Рамади, като по тоз...

"Това е война, която се води с телата на жените. Те отвличат жени, щом завземат нов район, за да има "пресни запаси", въпреки че не ми се иска така да го кажа, но те действат по такъв начин", подчерта Бангура. По думите ѝ жените са продавани както за кутия цигари, така и за по няколко хиляди долара.

Тя има свидетелствата на ужасни преживявания на няколко отвлечени девойки, повечето от които принадлежат на малцинствената общност язиди, обитаващи райони в Ирак и Сирия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com