Пакистан тества успешно ракета с ядрен капацитет

3875
Пакистан тества успешно ракета с ядрен капацитет

Пакистан проведе изпитания на ракета, способна да носи ядрен заряд, за пети път, откакто преди шест седмици Индия тества нова ракета с далечен обсег.

Пакистанската крилата ракета "Хатф VІІ Бабур" има обсег от 700 километра, тя може да носи конвенционална бойна глава, притежава висока маневреност и прецизно насочване.

Ракетата е била изстреляна от специална установка, която значително повишава прицелването и опциите за разгръщане по време на полет. Тестът беше наблюдаван от председателя на Съвета на обединените началник-щабове генерал Халид Шамийм Уин, висши офицери от въоръжените сили, учени и инженери.

Пакистан въвежда нови принципи със САЩ

Парламентът на Пакистан единодушно одобри нови ръководни принципи в отношенията между Исламабад и Вашингтон, предаде Би Би Си, цитирана...

Армията съобщи в комюнике, че успешният ракетен опит ще затвърди стратегическата отбранителна способност и ще повиши националната сигурност на страната.

Пакистан и Индия редовно провеждат тестове с балистични и конвенционални ракети, като се информират предварително за тях. Съседите водят надпревара в ядреното въоръжаване, като от 1947 година досега са участвали в три регионални войни.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com