Путин: Русия изнася оръжие само на легитимни власти

62985
Путин: Русия изнася оръжие само на легитимни власти
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският президент Владимир Путин призовава оръжейните производители в света да последват примера на Русия, която доставя оръжия само на законните органи на други страни, предаде Стандарт нюз.

"Русия пази репутацията си на отговорен член на световния пазар на военна продукция. Ние се съобразяваме напълно със своите ангажименти да спазваме режимите за неразпространение и контрол над въоръженията. Ще отбележа, че руското законодателство дава възможност за доставка на оръжия за чужди страни стриктно в рамките на законовата им уредба. Съответните спогодби Русия сключва само със законните власти и само за отбранителната способност и суверенитета на тези страни", посочи държавният глава на заседание на Комисията за военно-техническо сътрудничество.

Той уточни, че "при това специфичната ситуация в даден регион винаги е обект на всеобхватна оценка". "Нашата позиция е, че доставките на оръжие за незаконни групировки подкопават сигурността на дадената страна, района и света като цяло . Сигурен съм, че много от конфликтите в различни райони на света, можеше да бъдат избегнати , ако всички производители на оръжие в света се придържат към същия подход като Русия", продължи Владимир Путин. Същевременно той подчерта необходимостта от защита на правата на интелектуална собственост на местните производители на оръжие . "Ние трябва да подобрим защитата на правата на интелектуална собственост при производството на наши въоръжения в чужбина в съответствие с модерното международното право", каза президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com