Вучич и Путин се споразумяха за доставките на газ за Сърбия

20154
Вучич и Путин се споразумяха за доставките на газ за Сърбия

Сръбският премиер Александър Вучич и руският президент Владимир Путин са постигнали споразумение за изплащането на дълга за доставка на газ, предаде сръбската агенция Beta.

Според съобщение от правителството в Белград двамата са провели телефонен разговор.

ЕС е готова да осигури средства за погасяването на газовия дълг на Украйна

Европейският съюз е готов да предостави пари за погасяването на украинския газов дълг. Това заяви представителят на ЕС в Русия Вигаудас...

Двамата са постигнали съгласие за начините на сътрудничество по всички въпроси, свързани с доставките на газ. Путин е приел молбата на сръбския премиер за доставка на газ по специални цени за три големи химически комбината в Сърбия.

Разговорът се е състоял по инициатива на сръбската страна, съобщава РИА Новости. Двамата лидери са обсъдили реализацията на постигнатите договорености между Москва и Белград по време на посещението на Путин в Сърбия миналия месец.

Формално визитата на Путин бе по повод 70-ата годишнина от освобождението на Белград от Червената армия от немско-фашистката окупация. В рамките на посещението бяха подписани редица документи в сферата на военно-техническото сътрудничество, енергетиката и железопътния транспорт.

Преди няколко дни Вучич оповести, че ще разговаря по телефона с Путин, за да обсъди с него намалените доставки на руски газ за Сърбия, а също и че ще преговаря за сръбския дълг към Русия и графика на неговото изплащане. "В Сърбия няма газова криза и няма да се стигне до проблеми с доставките за крайните потребители", каза тогава Вучич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com