За новия говорител на Нетаняху Обама е антисемит

5082
За новия говорител на Нетаняху Обама е антисемит
Снимка: Getty Images / Guliver

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху определи за свой публичен говорител по външните въпроси Ран Барац, който наскоро публично обвини президента на САЩ Барак Обама в антисемитизъм, пише The Independent.

В своите коментари в личната си страница в социалната мрежа „Фейсбук“ Ран Барац определи, че държавният секретар на САЩ Джон Кери „не е надхвърлил менталната възраст от 12 години“. През март той нападна и Барак Обама заради позицията му по иранската ядрена програма: „Ето как модерният антисемитизъм изглежда на Запад. Той разбира доста добре ислямския антисемитизъм. Дотолкова, че да му даде атомна бомба“.

В Палестина обмислят да отменят признаването на Израел

Палестинските лидери обмислят възможността да отменят признаването на Израел, извършено в миналото, пише Al-Quds al-Arabi. По думите н...

Според някои умерени израелски политици с изказванията си във „Фейсбук“ Барац може да навреди на отношенията между Тел Авив и Вашингтон и те призовават Нетаняху да премисли назначаването му. Според опозиционния депутат Ципи Ливни проблемът не е в Барац, а в Нетаняху. „Защо се изненадваме? Все пак той ще предава гледната точка на Бенямин Нетаняху“, каза тя.

42-годишният Барац, жител на израелското поселение Кфар Адумим на окупирания Западен Бряг, е доктор по Философия, но е уволнен от преподавателския си пост в израелски университет заради своите крайни изказвания.

Часове след като се разгоря скандалът, израелският премиер Нетаняху обяви, че ще „преразгледа“ назначението на Брац.

По думите на Нетаняху коментарите на Брац са напълно неприемливи. Говорителят на държавния департамент на Съединените щати Джон Кирпи пък ги определи като „тревожни и обидни“.

Министър иска уличните кучета и котки да бъдат депортирани от Израел

Израелски министър предлага всички бездомни котки и кучета в страната да бъдат депортирани в чужбина, предаде БГНЕС. Ури Ариел, минист...

Израелският премиер ще посети Белия Дом следващата седмица. Според представители на властите, Барац няма да го придружава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com