Меркел похвали Гърция

20187
Меркел похвали Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

Германската канцлерка Ангела Меркел поздрави Гърция за реформите й, като заяви, че "първите плодове на успеха са видими" и я увери в подкрепата си. Тя заяви това след срещата с гръцкия си колега Андонис Самарас в Берлин.

"Зная през какъв труден период преминава Гърция и колко хора са без работа, но първите плодове на успеха са видими и ще направим всичко от германска страна, за да подкрепим тези усилия", заяви Меркел на съвместна пресконференция със Самарас, предаде БГНЕС.

"Много е радващо, че има положителни сигнали в Гърция", допълни тя, като подчерта, че страната е на път да се върне към растеж след много добрия туристически сезон, главно благодарение на германците.

Подчертавайки факта, че Гърция е постигнала редица "трудно цели в много по-кратки срокове от предвиденото", Самарас изрази задоволство от връщането към растеж през третото тримесечие след шестгодишна рецесия.

Той изтъкна, че "кризата е зад Гърция" и прогнозира растеж от 2,9% през 2015 и 3,7% през 2016 г. "За първи път от шест години безработицата намалява", заяви Самарас, като призна, че безработицата сред младежите все още е "прекомерно" висока.

"Гърция беше слаб член на Европа. Това вече е минало", каза още гръцкият премиер. Представителите на тримата кредитори на Гърция от ЕС, МВФ и ЕЦБ трябва да посетят Атина в края на септември, за да довърши контрола на сметките на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа