ЦСКА наказа аматьорските грешки на Левски и взе пирова победа (ВИДЕО)

5204
ЦСКА наказа аматьорските грешки на Левски и взе пирова победа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА категорично надигра Левски и го победи с 3:1 като символичен домакин на Националния стадион "Васил Левски" в мач от плейофния 31-ви кръг на Първа лига. "Сините" допуснаха изключително аматьорски грешки в отбрана, които бяха наказани от "червените" за пирова победа в сезон, в който Лудогорец отново ще бъде шампион на България.

ЦСКА отново победи Левски във Вечното дерби

ЦСКА дори не се нуждаеше да показва най-добрата си игра, тъй като Левски се представи още по-слабо от дербито в началото на април, когато загуби с 0:2 след проспано второ полувреме. С разликата, че този път "сините" подариха първата част на съперника. Фабио Лима до голяма степен закопа "сините", допускайки грешка при първия гол и правейки асистенция за третия гол на "червените". 

ГАЛЕРИЯ: Дербито ЦСКА - Левски в СНИМКИ

фенове на ЦСКА

Мижав интерес към Вечното дерби

За разлика от предните две Вечни дербита през сезона, този път имаше сериозен отлив по трибуните - едва около 15 хиляди души. Това донякъде се дължи и на късно определената програма за плейофите от Българския футболен съюз - датата и часът за дербито бяха определени в началото на тази седмица.

"Сините" уцелиха греда в началото

Двубоят започна равностойно, като в първите 20 минути "сините" стояха добре на терена. Символичните гости бяха близо до гол след удар на Джавад Ел Джемили, отклонен от Густаво Бусато в гредата. Малко след това и Рикардиньо се озова на чиста позиция, но не успя да вкара във вратата на бразилския страж.

Норвежци наказаха слабата отбрана на Левски 

В 25-ата минута отбраната на Левски буквално проспа атака на ЦСКА и изостана в резултата. Улаус Скаршем успя да засече отклонена топка и да се разпише във Вечното дерби. Десетина минути по-късно "червените" стигнаха до втори лековат гол - Скаршем намери сънародника си Джонатан Линдсет, който вкара за 2:0.

ЦСКА - Левски

Лима подари гол на ЦСКА, Каранга пропуска реванша с Ботев

Точно преди почивката ЦСКА вкара и трети гол. Фабио Лима сбърка фатално, давайки "асистенция" за Марселино Кареасо, който успя да вкара за 3:0. Лима имаше вина и при първия гол във вратата на "сините". След попадението пък Фернандо Каранга си изкара глупав жълт картон за познатия жест за отрязана глава към феновете на Левски. Така той ще пропусне реванша срещу Ботев Пловдив за Купата на България.

"Сините" фенове беснеят, Левски показа друго лице през втората част

На почивката Николай Костов бе изпратен с викове "оставка" от фенове на Левски, а някои запалянковци атакуваха словесно и ръководството на "сините". На полувремето Костов извърши двойна смяна, като извади грешника Лима и Кристиан Димитров и пусна в игра Патрик-Габриел Галчев и Евертон Бала. Промените дадоха резултат и Левски показа съвсем друго лице.

Николай Костов

Тежък сблъсък на терена, подминат от Георги Кабаков

В самото начало на второто полувреме се стигна до тежък сблъсък, при който Сейни Сенянг и Марин Петков си сблъскаха главите. Въпреки това главният съдия Георги Кабаков остави играта да продължи, като едва не се стигна до гол за "сините". След това Сенянг и Петков бяха принудително заменени, като футболистът на ЦСКА дори бе откаран с линейка.

Асими Фадига върна гол за "сините"

След принудителното спиране на играта Левски продължи да натиска и успя да стигне до попадение. В 61-ата минута "сините" си изработиха хубаво попадение, завършило с удар на Асими Фадига във вратата на Бусато - гол, който върна надеждите на отбора на Николай Костов за връщане в мача.

В следващите минути обаче Левски не се възползва от ентусиазма около върнатото попадение, а ЦСКА всячески се опитваше да забави темпото. И "червените" действително успяха да укротят мача, запазвайки преднина от два гола, без да допускат сериозни опасности пред вратата си до последния съдийски сигнал.

Победата постави ЦСКА на второто място в класирането с 66 точки - с четири пред третия Черно море и на девет зад лидера Лудогорец. Евроучастието на Левски вече е сериозно застрашено, оставайки на пето място с 54 точки - на пункт зад четвъртия Локомотив Пловдив, който има гостуване на Черно море.

ГАЛЕРИЯ: Дербито ЦСКА - Левски в СНИМКИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Разкриха кой ще е новият треньор на Левски?

Легенда на ЦСКА: Битката с Лудогорец не е спортсменска! Трябва да благодарим на Ганчев

Християн Петров разказа за пътя до ЦСКА и назова любимия си клуб и футболист (ВИДЕО)

Интересът към Кордоба не спира: Шотландци се включват в трансферната надпревара

Играчът в най-добра форма в ЦСКА виси за дербито с Лудогорец

Планът на Наско Сираков: "Герена" отива в Столична община, а Левски ѝ плаща за строеж и ползване

Левски изпрати оферта за пореден бразилец, чакат го в София за финални преговори

Левски се отказва от основна трансферна цел?

Натискат Наско Сираков да покани едно конкретно име за треньор на Левски

Търсен ли е Димитър Димитров от Левски? Херо отговори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ