Левски отново проспа полувреме: ЦСКА спечели Вечното дерби! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

5293
Левски отново проспа полувреме: ЦСКА спечели Вечното дерби! (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА успя да победи Левски с 2:0 като символичен гост на Националния стадион "Васил Левски" във Вечното дерби от 28-ия кръг на Първа лига. Подобно на последните си два мача със Славия и Лудогорец, "сините" отново изиграха слабо второ полувреме и бяха наказани от Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга. За първия гол вина носи дебютантът Иван Андонов, но младият страж се отличи и с няколко голови спасявания, за да предотврати още по-тежка загуба за Левски.

ЦСКА надви Левски през 30 000 зрители на "Васил Левски"

Двубоят започна при излючителен заряд заради невероятната атмосфера по трибуните и присъствието на близо 30 000 привърженици. Отборът на ЦСКА първи се доближи до попадение в мача. В 14-ата минута Тобиас Хайнц центрира остро в наказателното поле, а Джонатан Линдсет успя да вкара топката в мрежата на дебютанта Иван Андонов. Голът обаче бе отменен от ВАР заради игра с ръка на Линдсет.

ГАЛЕРИЯ: Вечното дерби Левски - ЦСКА в снимки

фенове на ЦСКА

Отмененен гол, претенции за дузпа и съмнения за червен картон 

Само няколко минути по-късно събитията се пренесоха пред другата врата. Патрик-Габриел Галчев се озова в наказателното поле, но бе спрян с шпагат от вратаря Густаво Бусато. Останаха съмнения за дузпа, но главният съдия Драгомир Драганов остави играта да продължи, а колегата му на ВАР Георги Кабаков също не се намеси.

Високото темпо на игра продължи и в следващите минути. Джонатан Линдсет изведе технично с пета Фернандо Каранга, който се озова на стрелкова позиция. Вратарят Андонов обаче застана добре и парира удара му. Последва опасна атака и към вратата на Бусато, подхваната от Хосе Кордоба. Накрая Рикардиньо се забави и пропусна да нанесе удар.

фенове на Левски

В 24-ата минута дойде поредната полемична ситуация. Отбраната на Левски се пропука, а Иван Андонов се принуди да напусне наказателното си поле, за да спре Фернандо Каранга. Стражът обаче закъсня и фаулира нападателя на "червените". Съдията Драганов показа жълт картон на Андонов, а съдиите на ВАР също не видяха основания за червен картон.

До края на полувремето темпото на игра спадна. ЦСКА взе лек превес, като се опита да се настани по-трайно в половината на "сините". Символичните гости обаче не успяха да пробият отбраната на Левски. След почивката двата тима продължиха в същото темпо, като не се виждаше как ще се стигне до откриване на резултата.

Иван Андонов се превърна в грешник за Левски

В 61-ата минута обаче една груба грешка доведе и до гол. Младият вратар на Левски Иван Андонов се превърна в грешник в дебюта си, след като излезе да пресече подаване, но направи твърде много докосвания и бе притиснат от Каранга. Андонов подари топката на Тобиас Хайнц, който с прецизен удар я прати в опразнената врата на Левски.

Малко по-късно Джонатан Линдсет бе много близо до това да вкара втори гол за ЦСКА, но вратарят на "сините" се отчете с нова добра намеса, каквито имаше и през първото полувреме. В средата на втората част напрежението на трибуните ескалира и се стигна до бомбички и ракети между враждуващите сектори. На пистата се нареди жандармерия, появи се и линейка, но играта на терена продължи. 

Левски - ЦСКА

Каранга отказа Левски с втори гол, Асприля уцели греда

В 75-ата минута Иван Андонов се отличи с нова ключова намеса. Фернандо Каранга излезе очи в очи с младия страж, който обаче успя да парира удара му. Две минути по-късно пробивите на ЦСКА дадоха резултат и "червените" стигнаха до втори гол. Хайнц изведе Улаус Скаршем на стрелкова позиция, а той опита удар в далечния ъгъл. Андонов спаси, но Каранга стигне преди Галчев до избитата топка и реализира.

В добавеното време на мача ЦСКА можеше да вкара и трети гол. "Червените" организираха бърза контраатака, която завърши с удар на Данило Асприля в страничния стълб. С победата ЦСКА се реваншира на феновете за загубата от Локомотив Пловдив в последния кръг и излезе на второ място с 60 точки - на три точки зад Лудогорец, който е с два мача по-малко. Левски остава на четвърто място с 51 точки.

ГАЛЕРИЯ: Вечното дерби Левски - ЦСКА в снимки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Бивш член на НС на Левски срази Сираков с факти и разкри как ще завърши мачът с Лудогорец

ЦСКА 1948 не успя да надвие 10 от Арда, но свали Ботев Пловдив от седмото място (ВИДЕО)

БФС не се съобрази с Левски: Дисципът пощади Каранга, Черно море отнесе най-солена глоба

Тежка санкция: ФИФА забрани на тим от Първа лига да картотекира нови футболисти

Георги Иванов изуми: Нашето първенство неслучайно е в Топ 5 на най-интересните

След загубата във Вечното дерби: Левски скочи на Каранга и директор в ЦСКА

Гриша Ганчев: 11 победи за ЦСКА, 4 за Левски... за 8 години - толкова! (ВИДЕО)

Недоволство в ЦСКА: Двама от играчите не участваха в празненствата след боя над Левски

Остава, не остава: Вълна от спекулации за бъдещето на Костов в Левски

"Пас към миналото": Как Стоичков запази честта си и подели "Златната обувка"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ