Жужо: В "А" група далаверите са начин на преживяване

6281
Жужо: В "А" група далаверите са начин на преживяване
Снимка: БГНЕС

В битката за оцеляване няма как Славия и Локо (Сф) да са губещата страна

Славия е само на 3 точки пред Черноморец след загубата в директния двубой, но има и мач по-малко. Този мач ще се окаже много важен, защото, ако го спечелят, "белите" ще се откъснат на 6 точки и борбата приключва. Това коментира легендата на Славия Андрей Желязков пред вестник "7 дни спорт". Той анализира ситуацията в "А" група така:

Жужо: Божинов да покаже какво може на терена, не в дискотеките

Легендата на Славия и бивш директор в Левски Андрей Желязков беше любезен и се съгласи да коментира обстановката в "синия" клуб и предс...

Славия определено игра незадоволително в бургас и ако продължи в същото русло, ще е много трудно да спечели оставащите си мачове. Разбира се, през годините Славия е доказал, че е много непредсказуем отбор, но не смятам, че ще изпадне. Локомотив (Сф) също е замесен в борбата за оцеляване, но няма как "А" група да остане без него.

След мача със Славия Димитър Димитров-Херо каза, че Черноморец обича да играе истински мачове. Каквито и изказвания да прави човек, трябва да се връща назад във времето и да си спомни дали е правил такива неща, срещу които говори в момента. Ако ги е вършил, по-добре да си замълчи. Защото имам чувството, че всички са участвали в такива неща, и когато се засегнат косвено, веднага излизат на преден план. Както казваме, всички правят далавери, но ако ти не си в далаверата, всички останали са мошеници. Всички във футбола ни на даден етап са участвали в такива далавери. Нека да се замислят и тогава да излязат да кажат, че са чисти сто процента.

Били сме свидетели на признания за уредени мачове с подписи, с декларации като тази на Златко ЯНков в полицията за един мач Черноморец - Черно море, който трябваше да завърши 2:2. Замесените продължиха да работят като треньори и ръководители. Сега протестираме, че някой от отборите щял да влезе в комбина с друг. Това е обществена тайна, която съществува от край време. Единственото, което участниците в тези далавери печелят, е съществуване година за година и живот ден за ден. В това няма нищо лошо, но ако си в края на живота си или някой клуб върви към своя край. Едно евентуално изпадане няма да е краят нито за Славия, нито за Черноморец или Локомотив (Сф). Но пък може да бъде много важно пречистване.

Ако същите хора, които не са чисти, продължат да работят във футбола ни, няма как да го пречистим. Това нещо не може да се промени. Клубовете печелят съществуване за още една година, а собствениците остават със самозаблудата, че от догодина ще са по-добри и по-честни. По-лошо нещо от това да живееш в самозаблуда няма.

Топузаков: Единствено от победата съм доволен

Треньорът на Левски Елин Топузаков не остана доволен от играта на футболистите и призна, че отборът се е представил доста слабо, въпрек...

В "А" група има няколко отбора, които не знаеш дали се радват повече на това да загубят с по-голям резултат, или на това да спечелят. Нефтохимик нямаше победа от ноември миналата година, преди да надиграе Любимец с 3:1. Затова Бургас трябва да има само един отбор в "А" група. Два са му много въпреки добрата база, която имат там и хубавия стадион. Жалко, че сега ще изпаднат и двата, но може би това е пътят - да изпаднеш във "В" група, да направиш крачка назад и след това да направиш две-три напред. Тези пък, които ще влязат от новия сезон в "А" група, не можем да ги поставяме всички под един знаменател или заедно с тези, които сега ще изпаднат.

Дали ще продължават далаверите, зависи от президентите, от футболистите, от публиката дори. Защото хората не са толкова загубени да не виждат какво се случва и затова и ходят по 100-200 човека на мач. Всичко е поставено под съмнение, даже и да няма далавера. Не можем да кажем със сигурност, че това нещо се прави, но с изявите на някои отбори през последните години стигаме до точно този извод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ