Томов се изхитри - плати 1,5 млн. за акции на ЦСКА

16789
Томов се изхитри - плати 1,5 млн. за акции на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Пореден изненадващ ход начело на ЦСКА предприе идеологът на "армейците" Александър Томов. Той внесе чрез представляваното от него дружество "Лира Инвестмънтс" точно 1 409 210 лв. по сметка на клуба, макар че се оплаква от недостиг на средства. С това той придоби нови 1 409 210 акции на ЦСКА и запълни капитала в пълния размер от 6 500 000 акции.

Така Томов през фирмата и лично вече има над 85% от капитала на ЦСКА. Интересното е, че това са точно акциите, които бяха предложени на привържениците, но на цена от 3 лева. Според думите на самия Томов те били обезпечени за по 4 лева, но накрая се оказаха по номинал, пише "24 часа".

ЦСКА загуби последната си контрола на белгийска земя

В холандския град Брее ЦСКА загуби с 0:2 от белгийския Генк. Пред около 1500 зрители Генк успя да отбележи по един гол в двете полуврем...

Тази операция на Томов изглежда изключително премерена. Причината - при нова кампания с продажба на акции, каквато е предвидена, няма да има нужда от минимална бройка, както беше при първия опит. Сега дори и при една продадена акция - емисията ще бъде обявена за успешна, пише "Стандарт".

Очаква се общото събрание на 17 юли да вземе решение кога ще се състои повторната кампания по листването на "червените" акции на борсата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ