Около 900 българи са започнали работа в ЕС през първото полугодие

10914
Около 900 българи са започнали работа в ЕС през първото полугодие
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Около 900 души са били одобрени за започване на работа в страни-членки на ЕС през първата половина на 2014 г. със съдействието на Агенцията по заетостта. Основните сектори, в които българите отиват да се трудят, са били селско стопанство и туризъм. Това съобщиха за БТА от Агенцията по заетостта.

Най-предпочитани дестинации за българите за работа в ЕС са били Испания, Германия, Великобритания, Австрия и Гърция. В Германия целогодишно се предлагат свободни места за българи в областта на туризма.

Ивайло Калфин: Бъдещето на ЕС е като съюз на гражданите

Европейският съюз има бъдеще като съюз на гражданите, не като междуправителствена организация. Това заяви Ивайло Калфин на конференция ...

Информация за работа в другите страни членки на Европейски съюз може да се намери в портала на мрежата Европейски услуги за заетост EURES в рубриката "Търсене на работа".

Служителите на АЗ, чрез лични консултации и интернет страницата на EURES България, осигуряват актуална информация на българите, които имат желание да започнат работа извън страната относно наличието или липсата на определени работни места в конкретни държави-членки на ЕС, данъчната и осигурителната система, евентуалните административни специфики, признаването на дипломи и квалификация и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com