Удържахме Дания, България остава непобедена!

19035
Удържахме Дания, България остава непобедена!

България геройски удържа равенство 1:1 срещу Дания в третата си световна квалификация по пътя към Мондиала в Бразилия през 2014 година, предаде БЛИЦ.

След днешното равенство "трикольорите" продължават без загуба и с актив от 5 точки, които ни отреждат 2-ото място във временното класиране в Група "B" на световните квалификации. Лидерът Италия има 7 точки. Както е известно, България стартира цикъла с равенство 2:2 срещу "адзурите", след което победи с 1:0 Армения. Следващата среща на нашите е още другата седмица - на 16 октомври (вторник) - гостуването на Чехия в Прага.

Пенев спря нета на националите

Футболистите от националния отбор на България останаха без интернет на лагер-сбора в Правец, съобщи ИТАР-ТАСС. Това решение, под...

За мача с "червения динамит" Любослав Пенев се довери на Димитър Рангелов, който започна на върха на атаката за сметка на останалите на пейката Илиян Мицански и Валери Божинов. Бившият нападател на Славия напоследък отнася сериозни критики в Швейцария заради изявите си с екипа на Люцерн, но сега се възползва по отличен начин от шанса, който получи и вкара гол на Дания. В 7-ата минута Рангелов "взриви" трибуните на "Васил Левски", давайки преднина на България. "Трикольорите" организираха отлична контраатака, Станислав Манолев подаде към Иван Бандаловски на десния фланг, бранителят на ЦСКА центрира в наказателното поле на датчаните, където Симон Кяер увисна и Рангелов се разписа с глава, засичайки топката точно пред вратаря Стефан Андерсен - 1:0.

В 26-ата минута обаче България остана с 10 човека, след като Иван Бандаловски извърши много груб фаул край тъчлинията.
Бранителят на ЦСКА влезе с двата крака в Даниел Вас, за което съдията от Франция Тони Шапрон му показа червен картон.

Численото предимство на датчаните даде резултат в 40-ата минута, когато Никлас Бендтнер вкара за 1:1. Михаел Крон-Дели центрира отляво, право на главата на снажния нападател на Ювентус, който беше оставен непокрит от Иван Иванов и реализира изравнителното попадение. Николай Михайлов също носи вина за допуснатото попадение, тъй като не се намеси убедително при ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ