X
 
 

Кметът на Благоевград се среща с абитуриенти

2223 0
photo of Кметът на Благоевград се среща с абитуриенти
Снимка: община Благоевград
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес ще направи среща с тазгодишните абитуриенти на града. Зрелостниците ще посетят залата на общината, където точно в 18:00 часа ще обсъдят с Камбитов бъдещите си планове и мнението за образователната система в града. След това се очаква да бъде организиран коктейл. Това е петото издание на подобна среща, която организира д-р Камбитов. Кметът на Благоевград, който вече два мандата управлява града, цели както да направи връзка между учениците и общинската администрация, така и да разбере бъдещите им планове и евентуални професии.

Успоредно с това бъдещите студентите ще се запознаят и с инициативата "Летера Експо". Те се провежда из целия център на града, където на различни места са позиционирани щандове на издателства с най-актуалните книги от български и чуждестранни автори. Събитието беше открито вчера в късния следобед лично  от зам.-кметът на града Христина Шопово.

„Изключително ми е приятно за шеста поредна година да открия „Литера Експо” в Благоевград. Изложението е едно от събитията, които се наложи в културната програма на града. Целта на това събитие винаги е една и съща – да привлечем колкото се може повече хора, деца да четат, да се докоснат до красотата на книгите и буквите. Каквото се прочете в книгите, винаги остава, а любовта към книгите се възпитава в много ранна детска възраст. Радвам се, че има много деца и съм сигурна, че те ще се сдобият с по една книжка от своите родители. Благодаря на Асоциация за култура и книжовност, които въпреки трудностите в първите години, не се отказаха да са в Благоевград. Тази година фокусът е към българската литература, има с какво да се гордеем, какво да прочетем, ще има много срещи с български автори, възползвайте се от това, което предлага изложението. Сигурна съм, че това събитие винаги ще присъства и занапред в културната програма на община Благоевград”, каза в словото си зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности.

"Литера Експо” продължава до 18 май. Жители и гости на града ще могат да се срещнат с известни писатели и поети като част от програмата на изложението.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално