На 24 май започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас - "Пролетният базар на книгата"

1767
На 24 май започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас - "Пролетният базар на книгата"
Снимка: АБК

На 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – „Пролетният базар на книгата“.

Официалното откриване е в 11.00 ч. в Централно фоайе на Националния дворец на културата.

Любимото пролетно събитие и тази година ще предложи на многохилядната си публика над 1000 кв. м. разходка сред книгите, представяйки близо 100 български книгоиздатели и книготърговци. В рамките на шестте дни на изложението, в Националния дворец на културата, както и на различни места в София ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български и чуждестранни автори.

На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма предстоят срещи с автограф с едни най-четените съвременни български автори: Александър Чобанов, Атанас Звездинов, Боряна Кацарска, Васил Георгиев, Васил Стефанов - Слона, Вероника Денева, Владимир Зарев, Владо Любенов, Георги Господинов, Георги Томов, Деян Енев, Иван Димитров, Иван Кулеков, Иван Русланов, Ивинела Самуилова, Константин Трендафилов, Людмила Миндова, Мирела Иванова, Недялко Славов, Петя Александрова, Петя Кокудева, Росен Карамфилов, Юлия Спиридонова и други.

На 24 май, Асоциация «Българска книга» ще връчи годишните награди «Рицар на книгата». Номинациите са в четири категории:

• Политик или общественик с най-голям принос през изминалата година за българското книгоиздаване и за стимулиране на четенето

• Журналист – «Електронни медии – радио и телевизия»

• Журналист – «Печатни медии – вестници и списания

• Журналист – «Интернет базирани медии»

Официалната церемония по присъждането на званието «Рицар на книгата» ще се състои в Литературен клуб «Перото» на 24 май от 19.00 ч.

Рекордно участие в Пролетния панаир на книгата

Редица официални лица и гости присъстваха на официалното откриване на “Пролетния панаир на книгата” в Централното фоайе на ...

В програмата на «Пролетния базар на книгата» е включена международна конференция на организациите за репрографски права - Collective Management in the Text and Image Sector – 26 май, зала7, етаж 5 на Националния дворец на културата.

В конференцията ще участват представители от Норвегия, Белгия, САЩ, Австрия, Русия, Хърватия, Ирландия, Полша, Словения, Азърбейджан, Литва, Гърция.

„Пролетният базар на книгата“ е разположен на три етажа в НДК - ет. 1-3

Сцена на културната програма: ляв полуетаж, НДК

Работно време:

Представят първата интерактивна детска книга на български език

Тази вечер от 18.00 часа в НДК в рамките на Пролетния базар на книгата ще бъде представена първата интерактивна детска книга на бъ...

24-28 май, от 10:00 до 20:00 часа

29 май, от 10:00 до 19:00 часа

Вижте пълната програма на Панаира ТУК

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com