Ученичка е в кома, след като падна в пропаст край Асеновата крепост

4300
Ученичка е в кома, след като падна в пропаст край Асеновата крепост

13-годишно момиче от Асеновград е в кома, след като падна в пропастта по пътя за Асеновата крепост.

Детето е настанено в реанимацията на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма. С опасност за живота е и в следащите 24 часа ще бъде под постоянно наблюдение. Не може да се каже с точност какви интервенции или операции ще се наложат да бъдат направени на детето, докато не изтече критичният период до утре, съобщиха за Actualno.com от лечебното заведение.

Община Асеновград се надява на електромобили

Два електромобила възнамерява да закупи Община Асеновград. За целта тя ще кандидатства с проект по „Инвестиционна програма за кли...

Инцидентът се случи в обедните часове на днешния ден, когато цял клас ученици отивали към Крепостта. Целта на разходката била отбелязване на спортен празник. Днешният ден бе неучебен, но присъствен в училищата, заради подготовката за предстоящите утре държавни зрелостни изпити. 13-годишното момиче се е отделило за секунди от групата, за да си завърже обувките. Детето е паднало в участъка, намиращ се непосредствено, след разклона за Бачково, край изградената преди няколко години подпорна стена.

Тийнейджърката се подпряла на мантинелата, подхлъзнала се и се е свлякла по склона. Няма данни за насилствени действия върху детето, потвърдиха от полицията.

Незабавно на място е пристигнал екип на Бърза помощ и момичето е откарано в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“. Тя е ученичка в 6-ти клас. Възпитаник е на СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград.

По случая са разпитани всички децата и учителката, които са станали свидетели на инцидента. Образувано е досъдебно производство.

Заведението при градския басейн в Асеновград търси наемател

Общински съвет - Асеновград реши да бъде отдадено под наем заведението, намиращо се на територията на Плувния комплекс в града. Първон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com