Кои са "Лечебните адаптогени" и как да ги използваме

1700
Кои са "Лечебните адаптогени" и как да ги използваме
Снимка: Издателство "Хермес"

Книгата "Лечебните адаптогени" от Теро Исокаупила и Даниел Раян Бройда, издателство "Хермес" е ценен наръчник за здравословните ползи и употребата на най-мощните адаптогени. 

За книгата 

Този ценен и информативен наръчник разглежда същината, здравословните ползи и начина за приложение на адаптогените – растения с неспецифично и балансиращо действие и минимални странични ефекти.

Още: Откъс от "Аделейд", Дженевийв Уилър

Използвайки знанията и опита си с холистичните практики на аюрведа, китайската и тайландската традиционна медицина, авторите доказват важната роля на адаптогените в хармонизирането на енергиите и постигане на хомеостаза в организма. Въпреки широкоспектърната природа на действие на тези природни лекове, те ги обособяват в три раздела според основните им свойства: защитни (за имунитет и красота), за висок тонус (за енергия и концентрация) и възстановителни (за добро настроение и дълголетие). Във всеки раздел са разгледани подробно най-ефикасните адаптогени, като са представени техни профили с основните характеристики и начини на приложение. В края на книгата са дадени насоки за избор на адаптоген и правила за употреба, за да се извлекат максимални лечебни ползи.

За авторите

Теро Исокаупила е основател и изпълнителен директор на „Four Sigmatic“ – компания за функционални храни, чиято цел е да направи най-добре проучените и питателни храни в света по-вкусни и по-лесни за консумация, за да внесе здравословни подобрения в ежедневието на западния човек.

Коренът на Теро (или мицелът, ако щете) е във Финландия, където той е израснал, като е отглеждал и търсел естествени храни във фермата, която семейството му стопанисва от тринадесет поколения. По-късно той завършил химия и предприемачество и изкарал курс по веганство в университета „Корнел“. През 2012 г. Теро основал компанията „Four Sigmatic“. Мечтата му била да внесе искрица вълшебство в живота на всеки човек.

Още: Дженевийв Уилър: През колкото и труден период да преминава човек, накрая нещата винаги се нареждат

Теро е специалист по всичко, свързано с храненето и здравето. Той два пъти е включван в списъка на 50-те най-изтъкнати хранителни активисти в света от Академията по кулинария и хранене. За него са писали медии като „Тайм“, „Форбс“, „Бъзфийд“, „Вог“, „Плейбой“, „Джи Кю“, „Харпърс Базар“ и „Бон Апети“. Освен това Теро е търсен лектор с множество международни изяви.

Теро разделя времето си между Остин, Тексас и семейната ферма във Финландия.

Даниел Раян Бройда, регистриран билколечител от Американската гилдия на билколечителите, е международно признат специалист по гъбите. Тя е сертифициран специалист по холистично хранене, преподавател по микология и лектор в компанията „Four Sigmatic“. Целта на Даниел е да запознае хората със значението на функционалните гъби.

Преди да постъпи в компанията „Four Sigmatic“, тя завършва бакалавърска степен по екология и философия в колежа „Уитман“, след което изучава аюрведа в Индия и става сертифициран инструктор по йога на брега на река Ганг. После работи в кабинет за природолечение в Индонезия, където става сертифициран експерт по суровоядство и детоксикация. По време на излетите си в Тайланд Даниел се влюбва в билкарството и научава тайски език.

Още: "Аделейд" - Емоционален роман за несподелената любов

След няколко години в Азия тя заминава за Боулдър, Колорадо, за да учи холистична медицина. След като завършва магистратура в Училището по клинично билколечение в Колорадо, тя отваря частен кабинет, където работи със стотици клиенти и се специализира в лечение с функционални гъби за хора с автоимунни състояния и хронични заболявания. Поканена е като преподавател по микология в Училището по клинично билколечение в Колорадо, където работи и до днес.

Откъс от "Плодовете зреят нощем", Неда Антонова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

"На половината път до теб" - вълнуващ роман за една необикновена любов

Брайън Трейси разкрива как да работим по-умно и да печелим повече в "Печели колкото наистина заслужаваш"

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com