Премиера на книгата „ДИАЛОЗИ“ от Ивайло [Noisy] Цветков

1842
Премиера на книгата „ДИАЛОЗИ“ от Ивайло [Noisy] Цветков
Снимка: Sofia Live Club

22 февруари, сряда, 20:00 ч., Sofia Live Club 

За събитието: 

В сряда вечер, от 20 часа, на сцената на Sofia Live Club, заедно с автора Ивайло [Noisy] Цветков, за диалози по актуални теми – ще бъдат писателят Георги Господинов, журналистът Даниел Ненчев и други представени в книгата личности.

Събитието е със специалното участие на група D2, с новия вокал Радостин Василев, финалист в „Гласът на България“ и с още един китарист – Ивайло [Noisy] Цветков.

Книгата ще може да бъде закупена на място, както и ще има възможност да получите личен автограф. Входът е свободен.

За книгата:

„Диалози“ е първата книга на журналиста и културен антрополог Ивайло [Нойзи] Цветков. Съдържа 27 разговора между личности с безспорни способности да анализират миналото, да интерпретират настоящето и да предлагат идеи за бъдещето. Във фокуса са политиката, културата, историята, обществения живот – под формата на диалози. Ситуирани са в българския и световен контекст – основно в последните 5 години, но и отвъд тях. Някои от текстовете в книгата са с първа поява в електронното издание Offnews, но други са направени специално за нея. Избраните диалози са с непреходна стойност и освен рефлексии към съвременните дискурси – предлагат и надвремеви смислови послания.

В диалозите участват:

Алек Попов, Александър Кьосев, Андрей Райчев, Бойко Василев, Галин Стоев, Георги Господинов, Георги Каприев, Георги Лозанов, Георги Тенев, Денис Ризов, Димитър Стоянович, Иван Кръстев, Иван Ланджев, Ицо Хазарта, Камен Донев, Коста Костов, Любослава Русева, Милко Лазаров, Нели Огнянова, Стоян Радев, Теди Москов, Теодор Ушев, Теодора Димова, Тони Николов, Харалан Александров, Явор Гърдев, Ивайло Noisy Цветков, Даниел Ненчев

„Диалози“ съдържа и фотографии на участниците от Яна Лозева.

Дизайнът и художественото оформление са на Анна Симеонова.

Редактор и съставител е Даниел Ненчев.

Повече за автора:

Ивайло [Noisy] Цветков е журналист, юрист, културен антрополог, анализатор, философ. Един от идеолозите в адаптирането на културния код на западната модерност в България. Създател, редакционен директор и главен редактор на култовото списание егоист (1996–2003). Още от него – сп. „Playboy“ и сп. „Maxim“, Списанието на Mtel, „Една седмица в София“, „Денис и приятели“ по БНТ 1, „Дискурси“ по Euronews България.

„Тази книга се явява по спешност тъкмо сега, когато разговорът изглежда потрошен и невъзможен. Явява се, за да ни покаже, че все пак е бил възможен и още е. (Е ли?)

Разговорът като размишление, разговорът като разминиране на минните полета между нас, разговорът като размяна на даровете на мисълта, разговорът като разум в един свят, български и небългарски, сякаш забравил Просвещението, ако изобщо го е живял.

Дълбаещи диалози, които Ивайло Нойзи Цветков смело води, за да достигнем някаква твърд, здраво място или да се убедим, че такова няма, без това узнаване да ни доведе до отчаяние”.

Георги Господинов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com