Бургас се радва на бейби бум

5297
Бургас се радва на бейби бум
Снимка: Thinkstock

Родилното отделение на МБАЛ-Бургас отчита пик на ражданията и рекорден брой близнаци. От началото на годината на бял свят са дошли 18 двойки близнаци. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Родилното отделение на МБАЛ-Бургас се радва на рекорден брой близнаци. Само миналият месец, когато е бил пикът на ражданията, техният брой е 4, а от началото на годината те са общо 18.

Няколко района на Бургас остават без вода

Спират водата в някои райони в Бургас, съобщиха от водоснабдителното дружество, обслужващо региона. Вода няма да има до 17:30 часа в р...

„Отдавна не помним да сме имали толкова раждания, както през месец юли. Тогава на бял свят дойдоха 174 деца, като бройката им е разпределена неравномерно и понякога в един ден имаме по десет раждания, а друг път по пет. Все повече са и близнаците, които поемат първата си глътка въздух в МБАЛ-Бургас. Само досега техният брой е 18, а за сравнение през цялата 2014 година бяха общо 17”, обяснява началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

Oчаква се бейби бумът да продължи до началото на октомври. От Родилно отделение съветват бъдещите майки да не пренебрегват женската консултация. По време на нея се проследяват детските сърдечни тонове, измерва се кръвното налягане на бременната, обиколката на корема и всички останали показатели, необходими преди раждането.

В МБАЛ-Бургас женската консултация е безплатна, като единственото необходимо е предварително записване на тел. 056 894-923. Всяка сряда от 13.00 часа се провеждат и Дни на отворените врата, по време на които бъдещите майки могат да разгледат отделението, да получи списък с необходимите вещи и документи за раждането, и да зададат своите въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас