Димитър Николов откри конференцията Burgas Digital 2021 (СНИМКИ)

2159
Димитър Николов откри конференцията Burgas Digital 2021 (СНИМКИ)
Снимка: Община Бургас

Кметът Димитър Николов откри днес в Международния конгресен център конференцията Burgas Digital 2021. Тя е посветена на високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието.

Една от целите на форума е да събере на едно място бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България. На конференцията присъстваха търговското аташе на посолството на САЩ В България Станислава Димитрова и Карина Ангелиева – зам.-министър на образованието и науката.

Зам.-областният управител на Бургас - пример за разделението със зеления сертификат

Защо зам.-областният управител на Бургас Асен Бонджев подкрепи протестиращи в морския град срещу зеления сертификат? Според Бонджев об...

Пилотното издание на Burgas Digital е организирано от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - Бургас, Индустриален логистичен парк - Бургас, Югоизточен дигитален иновационен хъб, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, Бургаски свободен университет, Американска търговска камара в България.

Срещата премина под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ и имаше за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти имаха възможност да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието бяха изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

По време на събитието бяха демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от „ФАНУК” - България, „Телелинк Бизнес Сървисис”, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, „Рапид Прогрес”, „Ондо”, „Гига Аутомата”, образователния стартъп „Тинузавър” и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност „Програмиране на изкуствен интелект”. В рамките на събитието бе дискутирана и ролята на изкуствения интелект в публичните политики, което е основна тема на проект AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата подкрепа на програма „Хоризонт“ 2020.

Голяма част от участващите фирми са част от Училищното настоятелство на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Техни представители разгледаха новия корпус на училището и се срещнаха с негови ученици.

Представиха първите нови електробуси на Бургас (СНИМКИ)

В Бургас представиха два от общо 56-те нови електрически автобуси, които ще станат част от автопарка на обществения превозвач „Бу...

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, „Телелинк Бизнес Сървисис”, „ФАНУК” България, „Съдърланд България“, „Сенстейт Технолоджис“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

За първи път масов летен Никулден в Бургас

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com