Нов инвеститор стартира бизнес в Бургас за строителство на луксозни яхти

4944
Нов инвеститор стартира бизнес в Бургас за строителство на луксозни яхти
Снимка: Община Бургас

Нов сериозен инвеститор откри база и започва работа в Бургас още тази година. Това е компанията Bering Yachts. Днес нейни мениджъри представиха свое произведение в Пристанище Бургас, включвайки се в отбелязването на неговия 119-и рожден ден.

Те обявиха, че градът е предпочетен за разширяване на техния бизнес в конкуренция с още 3 локации в Европа. Bering Yachts вече са сключили договори с 60 служители в Бургас, които започват да работят буквално на 1 юни. Компанията иска до края на тази година да увеличи броя им до 300.

„Добре дошли! Щастливи сме, че Бургас ще продължи да произвежда плавателни съдове, както го е правил в миналото. Тук ще откриете добри специалисти. Разчитайте на пълна подкрепа от мен и общинската администрация!“, каза кметът Димитър Николов.

Корабостроителница Bering в Бургас ще се специализира в пълен цикъл на производство на луксозни стоманени трансатлантически яхти, както и по-малки бързи лодки.

Корпусът, изработен от стомана AH-36, и алуминиевата надстройка от морски клас, осигуряват издръжливост и гарантират на клиентите безопасност в техните морски приключения.

Най-добрите дизайнери, най-висококачествените материали за интериора и обзавеждането – всичко това позволява сигурен лукс отвътре. Двигателите на Cummins и Caterpillar осигуряват стабилна мощност на движение. До 27 слоя покритие и използването на свързващи материали Triclad за корпуса и надстройката добавят увереност в качеството и способността на яхтите Bering да издържат на силите на природата.

С повече от 10 яхти, планирани да бъдат построени през 2022 г., компанията очаква стабилен растеж за своя бизнес.

Отскоро – от март месец тази година, тя има и регистрация в България. Дружеството е с наименование "Беринг Яхтс България" ООД със седалище в Бургас.

Съдружници в компанията са Алексей Михайлов – гражданин на САЩ, роден в Русия, с постоянен адрес в Анталия (Турция), чийто дял е 49% от компанията, и Александър Вяткин – руски гражданин с постоянен адрес в Анталия, с дял 51%. Управител е Феликс Соловеев – руски гражданин с разрешение за постоянно пребиваване в България.

На днешния си рожден ден кметът на Бургас написа в профила си, че сред най-хубавите му подаръци тази година са заявените сериозни инвестиции от реномирани частни компании. 

Благодаря на всички, които днес ме поздравяват за личния ми празник. Добронамерените ви пожелания ме зареждат с позитивна енергия! Само днес бях на 2 откривания. Първото на компанията Bering Yachts, която стартира производство на луксозни яхти в нашия град. Второто на офис на IT компанията Flat Rock Technology, където се запознах с усмихнати, образовани и чудесни млади хора! На заседание на местния парламент вчера бе дадена зелена светлина за развитието на още няколко сериозни инвестиции. Всички сте ни добре дошли в Бургас!А аз съм един щастлив бургазлия. И щастлив кмет. Благодаря на всички ви!“, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас