X
 
 

Решават бъдещето на Морското училище в Бургас

5070 0
photo of Решават бъдещето на Морското училище в Бургас
Снимка: община Бургас
Морското училище в Бургас да стане общинско. За това настоява в докладна записка кметът Димитър Николов. Очаква се на сесията, която ще се проведе в края на месец юни, предложението да бъде обсъдено и гласувано.

"Ако го получим, гарантирам, че ще бъдат положени всички усилия за модернизация на материалната база, повишаване качеството на образованието, запазването и развитието на това знаково за града ни училище", каза Димитър Николов.

Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" е създадена през 1958 година.

Продължава походът на Бургас срещу пластмасата

Поредната арт инсталация, която помага на околната среда, беше открита официално в Бургас. По най-близката до морето алея са поставени ...

Една от причините за искането, средното училище да мине към община Бургас е, че през последните години липсва възходящо развитие, няма достатъчно ученици за специалностите, които са изучават - "Морско корабоводене", "Корабни машини и механизми" и "Митническа и данъчна администрация".

В същото време, много фирми от сектора имат необходимост от специалисти в морското дело. Това налага намесата на общината, която да осъвремени материалната база и учебните програми, за да осигури нужните кадри за бизнеса.

Сега, към Морското училище финансов ангажимент има Министерството на образованието. Ако промяната се осъществи, парите ще идват от бюджета на община Бургас, която ще стане собственик на недвижимата собственост на училището.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители