А1 България и SAP България сключиха стратегическо партньорство

1959
А1 България и SAP България сключиха стратегическо партньорство
Снимка: A1

А1 и SAP България сключиха стратегическо партньорство, което ще позволи на телекома да разшири портфолиото си от SAP решения и услуги с фокус върху добавената стойност за бизнес клиентите. Общата цел на двете компании е да подпомогнат процеса на цялостната дигитална трансформация на компаниите у нас и да подкрепят развитието на „умните градове“ в България.

А1 е единствената компания в България до момента, която е официален Reseller на SAP и има право да предлага на клиентите си лицензи за ERP решенията за малки и средни компании SAP Business One, и за по-големи корпорации SAP S/4Hana. Така А1 може да консултира клиентите си кое от решенията е подходящо за тях спрямо размера и спецификите на бизнеса им. Освен това телекомът ще предлага и други SAP-базирани услуги, включващи бизнес консултиране, внедряване, поддръжка и обучения, лицензи и внедряване от цялостното портфолио на SAP. Сред тях са решения, свързани с изграждането на интелигентно предприятие, за клиентска удовлетвореност, както и системи от сферата на „Интернета на нещата“.

Главният изпълнителен директор на А1 България, Александър Димитров, заяви: „Цялостната дигитална трансформация на бизнеса и обществото е водеща мисия както за А1, така и за SAP. Щастлив съм, че с обединени усилия ще допринесем значително за ускоряване на тези процеси, които излязоха на преден план в настоящата ситуация. Технологичната експертиза, огромната база от клиенти и иновативните идеи на А1 дават необятни възможности за решаване на реалните технологични проблеми на бизнеса. Разширяването на портфолиото ни от SAP-базирани решения ще ни позволи да предложим повече и по-добри решения за бизнес клиентите, които ще им помогнат в днешната трудна икономическа среда. Партньорството ни със SAP България е поредната стъпка от усилията на А1 за дигитализация на бизнеса в България.“

Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България, коментира: „Присъединяването на А1 към нашата екосистема от бизнес партньори е важен момент за нас, защото съм уверен, че заедно ще постигнем още повече по отношение на дигитализацията на бизнеса в България. Портфолиото от SAP решения създава множество възможности за бизнеса, но само с доверен партньор като А1, който да консултира бизнеса и да води процеса по успешната интеграция, можем да сме сигурни в позитивното влияние, към което се целим.“

По този начин бизнес клиентите на А1 могат да възложат на един партньор целия процес - консултации кои SAP решения са най-подходящи за тяхната дейност, внедряване и поддръжка на системите, обучение на служителите за използване на софтуера, както и техническата обезпеченост на услугата.

Предимство за бизнес клиентите на А1 е и възможността за ползване на SAP решенията по модела софтуер като услуга (Software as a Service), с месечен абонамент, като така спестява на компаниите първоначалната инвестиция за лицензи, сървърна инфраструктура и консултантски услуги за внедряване. Важно преимущество е също, че софтуерът се предлага като облачна услуга, която се хоства в специализирания център за данни на А1 в София. Това спестява допълнително време и разходи на компаниите. Те могат да разчитат за консултации от експертите от SAP Компетентен център, който А1 развива от 15 години.

Друго ключово направление от партньорството е желанието на А1 и SAP България да подкрепят развитието на общините в стремежа им да се превърнат в „Умни градове“ чрез интелигентни, надеждни и достъпни услуги. Комбинацията от аналитични платформи на SAP и експертизата на А1 в сферата на „Интернет на нещата“ могат да подобрят значително темповете, с които българските градове въвеждат интелигентни решения, спестяващи ресурси и решаващи ключови въпроси за гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Сериозен ръст на парите в хазната от "Лукойл", рядка проверка на наличностите в предприятието

Азербайджан е готов да доставя допълнителни количества природен газ за България

Доклад: Популярността на САЩ като глобална сила намалява в световен мащаб

Два сектора раздвижват пазара на труда през април

Електрохолд Трейд доставя на Нестле България 13 МВТЧ зелена енергия през 2024 г.

Българските компании все още могат да кандидатстват за милионите за иновации

"Оптимизацията на бизнес процесите трябва да е лесна, проста и забавна", Серджо Калдериня, Lean Academy Португалия

Половината влакове няма да стигат до Централна гара София заради ремонт

Продължава поскъпването при наемите на офиси в София

КЕВР обяви докога битовите абонати ще получават ток на регулирани цени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика