Над 7 млн. лв. инвестират концесионерите за добив на подземни богатства

4881
Над 7 млн. лв. инвестират концесионерите за добив на подземни богатства
Снимка: Getty Images / Guliver

Инвестиции за над 7 милиона лева ще бъдат направени за добив или проучване на подземни богатства. Това съобщиха от информационната служба на Министерски съвет.

На днешното си заседание предоставянето одобри три концесии за добив и пет разрешения за проучване на подземни богатства.

Изграждат информационна система за проучване на подземни богатства

Министерството на енергетиката обявява обществена поръчка за изграждане на информационна система като критерий за оценка на офертата ...

„Стоун Локъл Груп“ ООД получи концесия за добив на варовици от находище „Камен дол“ край с. Смирненски в община Ветово. За 35-годишния срок на концесията се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 777 770 лева. Предвидените инвестиции са за не по-малко от 925 000 лева.

„Водно строителство 2000” АД ще добива варовици от находище „Бялата скала“, разположено в землището на с. Пелишат, област Плевен. Концесията се предоставя за срок от 25 години. Очакваните постъпления от концесионни плащания са за над 2 107 400 лв., а предвидените инвестиции надхвърлят 2 млн. лева.

За срок от 25 години „АС-Стоунс“ ООД получи концесия за добив на варовици и доломити от находище „Кереч Търла”, участъци запад и изток. Находището е разположено в землищата на села в общините Николаево и Стара Загора. Постъпленията от концесионни плащания се очаква да надхвърлят 2 189 400 лева за целия срок на концесията. Предвидените инвестиции са за над 2 282 000 лева.

Половината от концесионните плащания по договорите (без ДДС) ще постъпват по бюджетите на съответните общини.

Зелените предупреждават за опасни законови поправки относно добива на газ в Черно море

Категорично против готвените промени в Закона за подземните богатства (ЗПБ) се обяви партия „Зелените”. Според „Зелен...

„Благун” ЕООД ще проучва възможностите за добив на метални полезни изкопаеми в площ „Благун“, разположена на територията на община Крумовград. Разрешението за проучване се предоставя за срок от три години и минималният очакван размер на вложените средства е 1 879 000 лева. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда и рекултивация за срока на договора е 188 000 лева.

„Венстрой-2008“ ЕООД ще проучва неметални полезни изкопаеми за срок от една година в площта „Жълтия връх”, разположена в землището на с. Арчар, община Димово. Очакваният размер на вложените средства е 32 320 лева. Предвидени са и 3500 лева за опазване на околната среда и рекултивация.

За срок от една година „Перфект Керамик“ ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Божурово” край едноименното село в община Добричка. Минималният очакван размер на вложенията в проучвателни дейности е 21 175 лева. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договора е 2120 лева.

„Интерпром” ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Балево“, разположена в землищата на с. Голем Върбовник, с. Мали Върбовник и с. Локвата, община Бобов дол. Разрешението за проучване се предоставя за срок от една година и минималният очакван размер на вложените средства е 73 500 лева. Предвидени са и 4000 лева за мероприятия за опазване на околната среда.

България има залежи от въглища за 34 години

Залежите от въглища на България ще стигнат за още 34 години, сочи проучване на Global Sustainability Institute, цитирано от ВВС. Докуме...

За срок от две години „Стал 20 Роман” АД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площ „Черни дол 1“, разположена в землището на с. Хубавене, община Роман. Минималният очакван размер на инвестициите е 40 000 лева, а за мероприятия за опазване на околната среда са предвидени 10 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...