X
 
 

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" заработва с нормална мощност

1185 3
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" заработва с нормална мощност
Отново повишават мощността на пети блок на АЕЦ "Козлодуй".

Припомняме, вчера тя беше временно ограничена до 50% заради аварирала главна циркулационна помпа.

Изключването на главна помпа понижи мощността на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена до 50%. Мярката е от 09:10 ч. днес (16.11.19 г.), съобщава БГН...

Натоварването на блока е започнало в 10.35 часа и се извършва поетапно според изискванията на технологичния регламент. То ще продължи до достигане на 100%.

От атомната централа уверяват, че са направени всички необходими проверки, с които е потвърдена работоспособността на оборудването.

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" продължава да работи с пълно натоварване на мощността.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Пладнешкия обир на Русия не е от вчера! Да припомня само един факт на мръсните предатели-рубладжии: Безценната уранова руда на България години наред е предавана БЕЗПЛАТНО на Русия, при това, за да се ускори добивът, по нареждане на московските господари, рудата е вадена без никакви предпазни средства за здравето на работниците и населението. За срок от около 10 години ВСИЧКИ миньори, които са учас виж още ›› твали в рудодобива, са умрели от рак. Талигите (!) с руда, открити, необезопасени, ръсещи парченца руда, са преминавали през Елешница на път за гарата. И за около 10 год. във всички къщи които са разположени на улицата, по която са минавали, Е ПОЧИНАЛО ПОНЕ ПО ЕДНО ДЕТЕ ОТ РАК. Който не вярва – да пита в Елешница. Разказа ми го моя близка, която е била лекар там през 60-те години.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  На 20 и на 25 Декември 2015 г.; както и периода 02 – 05 Януари 2014 г. в Козлодуй е имало аварии. Независимия Пункт за Контрол на Истината на радиационния гама фон над София е отчел 119 % от средната измервана стойност на представителната група официално регламентирани измерватели. Както знаем Козлодуй работи с фалшиви елементи и несартифицирано гориво - трябва и той да бъде затворен а не дострояв виж още ›› ан!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Какво е станало стс спрените реактори в козлодуй там първи,втори и трети ли не знам разрушават ли се и заравняват земята,погребват ли се или какво....никой до сега не е касвал какво ги правят тези блокове....
  : 0 !