ПИБ няма да взима такси на отказалите се от заявка за теглене на пари

25671
ПИБ няма да взима такси на отказалите се от заявка за теглене на пари
Снимка: Атанас Бойклиев

Поради нарастващия брой на клиентите, които в петък са направили заявка за теглене на суми и днес искат да се откажат от тегленето и нарушаването на депозитите, Банката няма да събира предвидените по тарифа такси. Това се казва в съобщение на Първа инвестиционна банка, публикувано на сайта на трезора.

Днес клоновете на банката в цялата страна ще работят с нормалното си работно време, но „с усилено темпо и ще обслужат всеки клиент”, пише още в съобщението.

Законът дава достатъчно опции в случаи на предизвикана изкуствено банкова криза

Когато държавата натисне спусъка, всички се чувстват свободни да говорят и правят каквото си искат. Държавата трябваше да реагира още п...

„Много клиенти, дошли да внасят средства, ще бъдат обслужени с предимство. Благодарим на всички клиенти за търпението и доверието, както и за това, че не се поддадоха на зловредните слухове срещу българската банкова система”, завършват от ПИБ.

Припомняме, че в петък масова истерия обхвана страната след плъзнали слухове за недобро финансово състояние на банката. Пред нейните клонове се извиха километрични опашки и само за няколко часа бяха изтеглени 800 млн.лв. Към момента управляващите и експертите уверяват, че банковата система е стабилна. По-рано днес стана ясно, че ЕК ще отпусне 3,3 млн.лв. помощ за българските банки.

Междувременно, към този момент акциите на ПИБ на Българска фондова борса отчетоха скок от 23,37% спрямо петък, 27 юни. Продадени са 63 хил. акции при средна цена 3,492 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика