Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как и какво може да почиствате с КЕТЧУП

17 декември 2020, 09:45 часа

Почистване с кетчуп? Определено да. Не вашите бели покривки, разбира се. Вкъщи често разчитаме на почистващите сили на киселината - както на белия оцет, така и лимоните. Така че не е изненада, че кетчупът, пълен с лимонена киселина и оцетна такава, може да ви помогне да почистите. Ето как и какво.

1.Медени съдове

Медта реагира на въздуха, като образува слой от меден оксид и така изглежда потъмнял. Медният оксид се разтваря със смес от слаба киселина и готварска сол, а кетчупът съдържа и двете. Нанесете кетчупа върху тенджерите си с медно дъно и го оставете да действа колкото е необходимо.

2. Неръждаема стомана

Неръждаемата стомана развива същия вид потъмняване като медта, но пък и може да се почисти също толкова лесно. Просто намажете обилно с кетчуп, оставете го да поседи поне 30 минути, избършете и изплакнете.

КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКА КАНА ЗА ВОДА

3. Месинг

Месинговите дръжки на вратите и свещниците могат да изглеждат захабени и без блясък, но кетчупът може да помогне и тук. Нанесете го с кухненска хартия, оставете го да престои около 40 минути, след това избършете и изплакнете.

4. Сребро

Ако вашите сребърни украшения или посуда имат много детайли, използвайте четка за зъби, за да разнесете кетчупа в каналите. Изплакнете веднага след търкане.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес