5-те най-добри премиери при старта на Epic Drama

6945
5-те най-добри премиери при старта на Epic Drama
Снимка: viasat

БЛУДНИЦИ

От четвъртък, 14 декември, в 22:45

Жанр: Политика и власт

Година: 2017

Сезон 1: 8 x 60 мин.

Режисьор: Мойра Буфини, Алисън Нюман

В ролите: Саманта Мортън, Лесли Манвил, Джесика Браун Финдли, Дороти Аткинсън

"Блудници" е завладяваща драматична поредица, чието действие се развива в динамичния и космополитен Лондон в края на 18-ти век. Предлага смел поглед към най-скъпоценната търговска дейност в града: секса.

Във време, в което една на всеки пет жени е проститутка, провокативната поредица е вдъхновена от историите на истински жени и мъжете, които ги заобикалят. В центъра на действието са Маргарет Уелс и нейните дъщери. За нея е трудно да съчетае ролите си на майка и собственичка на публичен дом. Когато бизнесът ѝ е атакуван от конкурентна "мадам", Лидия Куигли, която няма никакви скрупули, Маргарет трябва да отвърне на удара, дори и това да значи, че ще изложи семейството си на риск.

Съчетавайки остроумие с напрегната драматичност, разказът за семейство, власт и жестоки икономически условия хвърля светлина върху необикновените бизнесдами, помогнали за създаването на Лондон, какъвто го познаваме в наши дни, и показва истории, които продължаваме да виждаме и днес.

 

КЛОНДАЙК

От петък, 15 декември, в 22:00

Жанр: Екшън и приключения

Година: 2014

Сезон 1: 6 x 60 мин.

Режисьор: Саймън Селан Джоунс

В ролите: Ричард Мадън, Аби Корниш, Тим Рот, Тим Блейк Нелсън, Сам Шепърд, Ян Харт

 

Ридли Скот е изпълнителният продуцент на "Клондайк" - минипоредица с епично въздействие с участието на Ричард Мадън (Game of Thrones), Аби Корниш (Геобуря) и известния британски актьор Тим Рот.

Поредицата е вдъхновена от истинските истории на ловците на богатство, борили се за оцеляване със суровите условия на канадската територия около р. Юкон. В центъра на действието са героите Бил Хаскъл и Байрън Епщайн - приятели от детството, които рискуват всичко, за да преследват мечтата си да забогатеят по време на златната треска от 80-те години на 19 век в Клондайк.

Двамата авантюристи предприемат трудоемкото пътуване до дивия канадски район и срещат отчаяни и опасни хора, сред които алчни бизнесмени, съблазнителни куртизанки и местни племена, които са свидетели на унищожението на земята и хората им от решени на всичко предприемачи.

 

АГЕНТ: ВАШИНГТОНСКИ ШПИОНИ

От петък, 15 декември, в 22:50

Жанр: Войни

Година: 2014

Сезон 1: 10 x 60 мин.

Режисьор: Крейг Силвърщайн

В ролите: Джейми Бел, Ангъс Макфейдън, Сет Нумрик, Даниел Хеншал, Кевин Макнали

От създателите на "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad) и "Момчетата от Медисън авеню" (Mad Men), "Агент: Вашингтонски шпиони" разказва историята на бедния фермер от Ню Йорк Ейб Удхъл, който заедно с група приятели от детството създава шпионска мрежа „Кулпър" - първия американски шпионски кръг.

В зората на Американската война за независимост, тази неправдоподобна група шпиони се обединява, за да обърне хода на борбата. Действието на поредицата излиза от фронта и се насочва към конфликт на обикновени мъже и жени, които се забъркват в свят на двойни агенти, тайни операции и разбиване на кодове.

Ейб е разкъсван между лоялността към семейството си, последователи на торите, и уважението към тези, които се бият за партиотичната кауза. Под ръководството на Джордж Вашингтон, той и неговите колеги агенти помагат да се обърне войната в полза на Континенталната армия и техните дръзки усилия в крайна сметка постав ят основите на модерния шпионаж.

 

БОРДЖИИТЕ

От вторник, 19 декември, в 22:55

Жанр: Политика и власт

Година: 2011

Сезон 1: 12 x 60 мин.

Режисьор: Том Фонтана

В ролите: Джон Доман, Марк Райдър, Изолда Дайчоук, Арт Малик, Стенли Вебер

Това е времето на Да Винчи и Микеланджело, епоха на дръзка креативност и несравним интелектуален напредък. Но това е и времето на Макиавели, на вилнеещо беззаконие, непрестанна война и неописуема поквара.

В сърцето на световния ред е Ватиканът - арбитър на конфликти между кралства и империи. А в центъра на Ватикана е човек, чието желание за власт ще го принуди да преследва най - голямата награда, престола в "Свети Петър". Човек, чието име ще стане синоним на безскрупулност и чието папство ще се помни като най-скандалната глава в историята на католическага църква - Родриго Борджия.

Четирите му деца - Хуан, най - големият, горделив, мързелив, безскрупулен сексуален хищник; Чезаре, млад мъж, разкъсван между вярата, която не е призванието му и своята тъмна и насилническа натура; Лукреция, младо момиче, което открива тайната сила на женската сексуалност, и Гофредо, невинно дете, което ще израсне в семейство, разкъсвано от конфликти - ще даде на Родриго предизвикателства, не по-малки от политическите маневри на светските му и религиозни съперници.

 

ЧЕНГЕ

От четвъртък, 14 декември, в 22:00

Жанр: Престъпления и мистерии

Година: 2012

Сезон 1: 10 x 60 мин.

Режисьор: Том Фонтана, Уил Рокос

В ролите: Том Уестън - Джоунс, Кайл Шмид, Анастасия Грифит, Ато Есондох, Франка Потенте

В завладяващата криминална драма, ирландско - американският детектив Кевин Коркоран, бивш боксьор, се завръща от Гражданската война и открива, че жена му е отвлечена, а дъщеря му е мъртва.

Работейки в скандално известния квартал "Файв Пойнтс" в Ню Йорк, той се опитва да разбере какво се е случило със семейството му. Двама приятели от войната - своенравният син на богат индустриалец и талантлив афроамерикански лекар, с когото крият обща тайна - му помагат в търсенето на истината.

Приятелите отвеждат Коркоран в противоречащите си светове - на елегантното Пето авеню и зараждащата се афроамериканска общност в по-слабо развития Северен Манхатан, помагайки му да удържа моралната си позиция в бурно развиващия се свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

В училищата в Перник ще има часове по филмова грамотност

Джеймс Бонд ще получи "Оскар"

Анимационният хит "Отвътре навън 2" с премиера в кино "Влайкова" (ВИДЕО)

Композиторът на "Властелинът на пръстените" с престижна награда за цялостно творчество

За трета поредна година Бургас приема фестивала за ново българско кино КИНОВАКАНЦИЯ

СФФ на път за първи път в Пазарджик

Най-после: "Домът на дракона" идва до броени дни (ВИДЕО)

Огромен интерес към ексклузивната гала премиера на "Гунди – Легенда за любовта" в София

Нина Добрев премина успешна операция след инцидента с мотоциклет

Старт на снимките на най-новия сериал по БНТ "Те, вълните" (КАДРИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com