Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-после: "Домът на дракона" идва до броени дни (ВИДЕО)

10 юни 2024, 13:33 часа • 1387 прочитания

"Домът на дракона" се завръща следващата седмица след забавяне, свързано със стачките в Холивуд, и обещава още кръв, огън и борба за власт, които феновете на "Игра на тронове" обичат. Втората серия от 8 епизода стартира на 16 юни. Тя потопи феновете отново в митичния континент Вестерос, чието действие се развива почти два века преди събитията в "Игра на тронове".

Вторият сезон бе отложен с няколко месеца заради дългата стачка миналото лято, свързана със заплащането и условията на холивудските сценаристи и актьори. Първият сезон беше огромен хит. При излъчването на първия епизод през 2022 г. привлече близо 10 милиона зрители само в САЩ - рекорд за оригинален сериал на HBO.

Още: Джордж Р. Р. Мартин е искал "Домът на дракона" да започне много по-рано

Какво ще видим

"Домът на дракона" започва с Рейнира (Ема Д'Арси), която се бори за трона на покойния си баща, крал Висерис, срещу своя полубрат Ейгон (Том Глин-Карни). "Това е един дълбоко потапящ свят и мисля, че макар понякога да е вълнуващ и изпълнен със зрелища, надявам се връзките на героите да са тези, които карат хората да се връщат за още", каза пред АФП ръководителят на сериала Райън Кондал.

Кондал обясни, че нова продукция е "по-мрачна и по-тържествена" от "Игра на тронове", чийто черен хумор и хаплив секс и насилие го превърнаха в културен феномен. Той вижда метафора за съперничеството между ядрените сили. "Имате тези две свръхсили - черните и зелените. Всеки от тях има ядрени оръжия - дракони - на своя страна", казва той. Разликата, добавя той, е, че "драконите са разумни. Те са живи същества със собствени мисли и чувства. И това, че човек язди дракон, не означава, че драконът винаги ще прави точно това, което той иска и желае".

Сериалът остава фокусиран около централното семейство Таргериън, но Кондал каза, че този сезон се въвеждат редица нови герои от по-непривилегировани среди. "Голяма част от хумора, който се появи в оригиналния сериал, идва чрез сблъсъка на културите на хора, които не са от висшата прослойка, пресичащи се с висшата прослойка", каза Кондал.

Феновете могат да очакват и повече шокиращи моменти от Демон, изигран от Мат Смит, верен на своята кралица, но и обсебен от трона. "Демон винаги остава най-меркурийният и непредсказуем герой, но се надявам, че в сериала ще има още няколко такива", каза Кондал. Той заяви, че третият сезон вече е в процес на работа, но все още е на етап писане, съобщава БГНЕС.

Още: Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес